Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

13. 08. 2015.

Autor: Sl. P. Izvor: Večernje novosti

Konkurs na popravnom

Osujećen je pokušaj lokalne vlasti u Zrenjaninu da pomogne zaposlenima u ovdašnjoj javnoj ustanovi Radio Zrenjanin i obezbedi im plate do kraja oktobra.

 

Nameru je prozrela Koalicija novinarskih i medijskih udruženja Srbije, koja je žestoko kritikovala konkurs zrenjaninske vlasti za sufinansiranje medijskih projekata.

Ocenjeno je da je konkurs lokalne samouprave o dodeli pet miliona dinara diskriminatorski i suprotan Zakonu o javnom informisanju i medijima.

Njime se favorizuje elektronski medij saopštila je koalicija, koja je o svemu izvestila Ministarstvo kulture i informisanja, a od zrenjaninskih vlasti zatražila da konkurs usklade sa zakonom. Nije nikakva tajna da je namera gradskih čelnika bila da pomognu JU Radio Zrenjanin, za koju niko nije zainteresovan u procesu privatizacije.

Budući da je rok za privatizaciju produžen do 31. oktobra, a izbrisani su iz budžeta, stvorio se problem finansiranja plata do tog vremena. "Spas" je pronađen u spornom konkursu.

Ispraviće se greška i konkurs će biti ponovljen, u skladu sa zakonom izjavila je juče za "Novosti" Dubravka Bengin Bulovan, član Gradskog veća za kulturu i informisanje.

Pare za pisanje

Javnim nabavkama gradska vlast u Zrenjaninu rasporedila je milionski iznos lokalnim medijima za praćenje rada gradonačelnika i Skupštine grada. List "Zrenjanin" dobio je i 390.000 dinara za informisanje u dnevnom listu, mada je nedeljnik.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi