Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Srbobran ispravio konkurs za sufinansiranje medijskih projekata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

23. 07. 2015.

Autor: M.I. Izvor: UNS

Srbobran ispravio konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

Opština Srbobran je 21. jula 2015. godine raspisala (ponovljeni) javni poziv za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja radi ostvarivanja i unapređivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja sa prioritetom informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika nacionalnih manjina.

 

 

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja - Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Lokal pres posle objavljenog prvog konkursa 15. juna 2015. godine,  uočila je nepravilnosti i tražila da se ispravi sporni deo konkursa, kao i da se produži poziv kako bi mediji koji su bili onemogućeni da konkurišu, to mogli da urade.

Opština Srbobran je u prvom konkursu navela da „Pravo učešća na konkursu“ ima  izdavač  medija koji je upisan u Registar medija, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i upisan je u Registar medija, a  „ima sedište i proizvodi programski sadržaj koji je dostupan na teritoriji opštine Srbobran u trajanju od najmanje godinu dana“.

Koalicija je ukazala da se ovim ograničava mogućnost da se na konkurs prijave mediji koji nemaju sedište na teritoriji Srbobrana, kao i mediji koji su registrovani kraće od godinu dana.

Podsećamo da Zakon o javnom informisanju i medijima i Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja su predvideli da pravo učešća imaju:

-       izdavač medija koji je upisan u registar medija, odnosno Registar javnih glasila kod Agencije za privredne registre i

-       pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

Na ovaj način lokalna samouprava je odlučila da naknadno omogući prijavu svim zainteresovanim medijima i produkcijama kojima su predthodni uslovi konkursa to onemogućavali.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u „Dnevniku“ i to do 6. avgusta 2015. godine.

Rešenje o dodeli sredstava doneće se najkasnije u roku od 90 dana od dana okončanja Javnog poziva i biće objavljeno na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Srbobran (www.srbobran.rs). 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi