Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Saopštenje opštine Vrbas povodom formiranja PR službe JKP „Standarda“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

14. 07. 2015.

Izvor: www.nasemesto.rs

Saopštenje opštine Vrbas povodom formiranja PR službe JKP „Standarda“

Opština Vrbas nam je dostavila saopštenje koje se tiče aktuelne situacije u Javnom Preduzeću za informisanje, kao i njenih aktivnosti u vezi sa očuvanjem što većeg broja radnih mesta, tj. zaposlenih iz pomenutog preduzeća. To saopštenje ovde prenosimo u celosti. Čelnici lokalne samouprave su uložili ogroman napor da se Javno Preduzeće za informisanje sačuva, i da radnici u javnom preduzeću ne ostanu bez zaposlenja.

Više puta je rukovodstvo opštine Vrbas imalo sastanke u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu i informisanje kao i u Ministarstvu kulture kako bi našli najbolje moguće rešenje za ovaj problem.

Iz Agencije za privatizaciju je javljeno da za JP „ Informisanje“ neće biti raspisan javni poziv za prodaju zato što je dug preduzeća veći od vrednosti procenjenog kapitala tako da je jedino rešenje bilo da se određeni broj zaposlenih, koji su se izjasnili da neće da uđu u Program rešavanja tehnološkog viška, prebaci u Javno Preduzeće „ Standard“ jer je ovo preduzeće, napominjemo, u obavezi da ima PR službu na osnovu ugovora sa „Setekom“.

Zaposleni koji pređu u drugo Javno Preduzeće će raditi kao PR služba za sva Javna Preduzeća u opštini Vrbas i radiće na poslovima marketinga, u okviru Sektora za marketing, moraće sami sebi da zarađuju platu, to jest da ostvaruju prihode.

Radio i TV program se neće emitovati, nakon gašenja Javnog Preduzeća za informisanje ono automatski gubi dozvolu za emitovanje TV programa tako da nema govora o kršenju zakona.

Ključni kriterijumi za prelazak zaposlenih u Javno Komunalno Preduzeće „Standard“ bili su stručnost i profesionalna posvećenost radu, a ne stranačka pripadnost.

Rukovodstvo opštine Vrbas je vođeno namerom da deo zaposlenih koji se nisu izjasnili za Program bude raspoređen u JKP „Standard“ i da svojim radom i zalaganjem doprinese boljem funkcionisanju istog. Moguće je da bi pojedinci bili zadovoljni da svi zaposleni iz JP za informisanje ostanu bez posla u trenutku kad je na snazi Uredba o zabrani zapošljavanja. Nameće se novo pitanje… Zašto Udruženja novinara nisu reagovala, a znali su da će se mediji čiji je osnivač lokalna samouprava ugasiti? Naprotiv, prvi su podržali donošenje tih Zakona.

Opština Vrbas

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

14.07.

2015.

lokalac [neregistrovani] u 11:31

kako ismejati zakon

Sada ce vodovod i kanalizacija, groblja, zalivači i polivači imati svoje glasnogovornike. Kako će oni marketinški zaraditi platu??? Suština je da su novinarska udruženja kriva jer su za zakon a protiv partijskog zapošljavanja.
Opština Vrbas će "sve učiniti" da ih udomi, ali neće nikako da OBEZBEDI JAVNO INFORMISANJE, u smislu da raspiše konkurs, kao što to rade svi u Srbiji. Ako ti njihovi novinari nisu sposobni da se organizuju na konkursu već da budu glasnogovornici kanalizacije i groblja, to je uvreda za novinare i novinarstvo. Tako opština Vrbas demonstrira sramnu cenzuru pameti i medija!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi