Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Poništen konkurs za medijske projekte
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

22. 05. 2015.

Autor: M. Veljković Izvor: Danas

Poništen konkurs za medijske projekte

Opštinsko veće Malog Crnića, koje broji 11članova, donelo je odluku da ne prihvati predloge Komisije o raspodeli nov čanih sredstava u visini od 1,8 miliona dinara, za projekte koje su mediji putem konkursa podneli op štinskoj upravi.

Predsednik optine Malo Crniće Dragan Mitić, koji ujedno obavlja funkciju predsednika Opštinskog veća, kaže da su tu odluku doneli jednoglasno, jer projekti pojedinih medija, kojima je komisija dodelila sredstva, ne zastupaju javni interes opštine. 

Mi smo jednoglasno odlučili da ne prihvatimo predloge Komisije i da poništimo konkurs. Svi do jednog zaključili smo uvidom u projekte koje su podneli mediji da neki od njih u potpunosti, a neki delimično ne opravdavaju javni interes opštine i da realizacijom istih naša opština ne bi imala neku korist od njih, koja se odnosi u praćenju rada i promocije naše opštine.

Ovakav način finansiranja medija od strane naše opštine uveden je po prvi put, pa smo, samim tim, bili malo zatečeni i neobavešteni, kaže Dragan Mitić i dodaje da će sa stručnim službama svoje opštine napraviti novi konkurs, gde će se detaljno precizirati šta je javni interes opštine, i šta se konkretno traži od medija da napišu u svojim projektima, koje će dostaviti na novom konkursu.

On je naglasio da će tražiti da u novoj Komisiji koja će odlučivati o kvalitetu prispelih projekata i određivanju sredstava za njih, bude i predstavnik opštine, koji će medijskim stručnjacima i predstavnicima njihovih udruženja u Komisiji, sugerisati i objašnjavati šta je javni interes opštine. Mitić je na kraju poručio da će svi mediji koji budu na novom konkursu učestvovali, biti ravnopravni i da neće biti privilegovanih.

Predsednik Komisije koja je svojim predlogom o raspodeli sredstava izazvala burne reakcije Novica Savić kaže da nije upoznat o odluci Opštinskog veća Malo Crniće da se poništi konkurs.  Evo, zatečen sam tom informacijom. Stvarno me niko o tome nije obavestio i zbog toga nemam nikakav komentar. Opštinsko veće može da prihvati naše predloge, a može i da ih odbije i da raspiše novi konkurs. Da li će u novoj komisiji biti isti članovi ili ne, za sada ne znam  kratko je rekao Novica Savić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi