Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Plaćaju televiziju koju niko ne gleda
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

27. 04. 2015.

Autor: Narcisa Božić Izvor: Blic

Plaćaju televiziju koju niko ne gleda

Predsednik opštine Šid Nikola Vasić (SNS) dodelio je dva miliona dinara Televiziji “Kopernikus netvork kejbl”, za koju je malo ko i čuo u opštini.

Podataka o pokrivenosti Šida ovim medijem nema, jedino se pouzdano zna da ga u 18 sela šidske opštine niko ne prati, a povodom slučaja „Kopernikus” odmah su se oglasile političke stranke u opoziciji, ali i koalicioni partneri šidskih naprednjaka.

Stav Opštinskog odbora Socijaldemokratske stranke je da se forsiraju sve firme sa teritorije šidske opštine. Dodela dva miliona nekoj televiziji iz Niša, čiji novinari ne znaju ni da nabroje sela šidske opštine, potpuno je neshvatljiv potez vladajuće koalicije u Šidu SNS-SPS-DSS-SRS izjavio je Željko Brestovački, predsednik OO SDS.

Opštinski odbor LSV u Šidu reagovao je saopštenjem u kome se pitaju “kome je u opštini u interesu da u situaciji kada radnici tri javna preduzeća mesecima nisu primili plate fi nansira novcem poreskih obveznika televiziju udaljenu 400 kilometara od Šida koju većina stanovništva nije u stanju da prati”.

Ovo je prvi put otkako smo u vlasti da nas kao koalicioni partneri nisu konsultovali. Smatramo da smo sa osam odbornika, što je trećina u vladajućoj koaliciji, morali biti obavešteni kome idu novac iz budžeta prokomentarisao je Srđan Malešević iz DSS, zamenik predsednika opštine Šid.

U stručnoj komisiji sastavljenoj od novinara UNS, ANEM i predstavnika opštine Šid, koja je o projektima za sufi nansiranje iz oblasti javnog informisanja odlučivala početkom aprila, kažu da im nije dostavljena dokumentacija o pokrivenosti medija koji su učestvovali na konkursu. Projekat “Kopernikusa” je bio dobar, a od trećeg člana komisije Katice Vijuk iz Kulturnoobrazovnog centra čuli smo da je njegova pokrivenost u Šidu 80 odsto. U svakom slučaju komisija samo daje predlog, dok odluku o raspodeli sredstava donosi Opštinsko veće kaže Dijana Šćekić Aštalkovski, predsednica komisije.

Kopernikus: „Gledaju nas u Americi“

Nemamo precizne podatke o pokrivenosti šidske opštine, ali imamo odličnu pokrivenost u celoj Srbiji, Evropi i Americi. Radićemo informativne emisije i vremenom širiti mrežu - izjavio je Zvezdan Milovanović, vlasnik “Kopernikus netvork kejbl”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi