Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Gradovi i opštine u Srbiji izdvajaju prosečno 1.1 odsto budžeta za sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

06. 03. 2015.

Autor: Aleksandar Radovanović Izvor: UNS

Gradovi i opštine u Srbiji izdvajaju prosečno 1.1 odsto budžeta za sufinansiranje medija

Gradovi i opštine u Srbiji, ne računajući Beograd i beogradske opštine, za sufinansiranje medija prosečno izdvajaju 1.1 odsto svojih budžeta. Prosek obuhvata 135 opština od ukupno 144 opštine u Srbiji bez Kosova i Metohije. Za devet opština UNS još nema podatke.

 

U četiri opštine (Kosjerić , Mionica, Lučani i Prokuplje)  u vreme istraživanja (januar-mart 2015.) nije bio usvojen budžet, odnosno bili su u privremenom finansiranju sa četvrtinom prošlogodišnjeg budžeta.

Jagodina i Vrbas UNS-u nisu odgovorili koliko izdvajaju za direktno finansiranje medija čiji su vlasnici.

U Temerinu, Inđiji  i Ljuboviji izdvojena su sredstva za projektno sufinansiranje medija, ali je taj novac u zbirnoj poziciji sa ostalim projektima u tim opštinama.

Grad Beograd nije uključen u prosek jer većina od 17 opština opština koje ga čine nemaju medije, već njihovu teritoriju pokrivaju gradski mediji.

UNS je početkom decembra pokrenuo akciju „Opštine i gradovi – prijatelji medija“ kojom je pozvao lokalne samouprave da podrže inicijativu UNS-a da 2 odsto budžeta opredele za projektno sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog interesa i, kao što zakon predviđa, sprovedu fer konkurs i raspodelu sredstava.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi