Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Još sedam opština: Ni dinar za projektno sufinansiranje medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

10. 02. 2015.

Autor: A. R. Izvor: UNS

Još sedam opština: Ni dinar za projektno sufinansiranje medija

U budžetima Beočina, Brusa, Vladimiraca, Žagubice, Nove Crnje, Sjenice i Ćićevca nema predviđenih sredstava za projektno sufinansiranje medija.

 

Beočin, Nova Crnja i Sjenica nisu planirali ni dinar za medije.

Žagubica za medije izdvaja 6 miliona dinara, odnosno 1.5 odsto budžeta. UNS-u u opštini nisu želeli da odgovore kojim medijima su ova sredstva namenjena.

Opština Vladimirci izdvaja 2 miliona dinara, 1.9 odsto budžeta, ali ta sredstva ne namerava da dodeli putem konkursa već da direktno finasira RTV Šabac, RTV ARS i Glas Tamnave jer ovi mediji pokrivaju njihovu teritoriju, iako to nije u skladu sa Zakonom.

Opštine Brus i Ćićevac izdvajaju više od 2 odsto iz budžeta za lokalne medije u javnom vlasništvu, koji treba da budu privatizovani do kraja juna ove godine.

Brus je za medije predvideo 17 miliona dinara ili 2.2 odsto budžeta, a Ćićevac 9 miliona dinara ili 3 odsto budžeta. Iz obe opštine UNS-u su rekli da će „nakon privatizacije napraviti rebalans i predvideti sredstva za projektno sufinansiranje“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi