Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi - projektno sufinansiranje  |  Opštine Aranđelovac, Blace, Žitište, Kikinda, Odžaci, Sečanj i Surdulica izdvajaju i za projekte i za subvencije lokalnih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi - projektno sufinansiranje

09. 02. 2015.

Autor: A. R. Izvor: UNS

Opštine Aranđelovac, Blace, Žitište, Kikinda, Odžaci, Sečanj i Surdulica izdvajaju i za projekte i za subvencije lokalnih medija

Opštine Aranđelovac, Blace, Žitište, Kikinda, Odžaci, Sečanj i Surdulica u svojim budžetima predvidele su sredstva za direktne subvencije medijima u javnom vlasništvu za najviše šest meseci, do privatizacije, ali i za projektno sufinansiranje privatnih medija.

 

Opštine Aranđelovac i Sečanj izdvajaju više novca za direktne subvencije, dok su Žitište i Kikinda više sredstava iz budžeta opredelile za projektno sufinansiranje.

Aranđelovac će izdvojiti 3 miliona dinara za projektno sufinansiranje i još 9 za direktno sufinansiranje lokalnih medija što je ukupno 0.9 odsto budžeta ove opštine.

Sečanj je budžetom predvideo 0,87 odsto za medije i to 3,8 miliona dinara za sufinansiranje Radio Sečnja i još 200 000 dinara za projektno sufinansiranje.

Opština Žitište izdvaja 3,2 miliona dinara za projektno sufinansiranje i 800 000 dinara direktne subvencije što je 0,5 odsto budžeta.

Kikinda  izdvaja 13 miliona dinara za projektno sufinansiranje i 5,6 miliona za direktne subvencije, ukupno 0,9 odsto budžeta opštine.

U preostale tri opštine, Blace, Odžaci, i Surdulica iznosi koji se raspodeljuju za direktno finansiranje i sufinansiranje su ujednačeni.

Blace će izdvojiti 1,6 miliona direktne subvencije i još 1,7 miliona dinara za  projektno sufinansiranje što je ukupno 0,9 odsto budžeta ove opštine.

U Odžacima je predviđeno  4,8 miliona dinara za direktno i 4 miliona dinara za projektno sufinansiranje, ukupno 1 odsto budžeta.

Opština Surdulica izdvaja 3,8 miliona dinara za konkursno i 2,2 za direktno sufinansiranje medija što je 0,6 odsto budžeta ove opštine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi