Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  U Bajinoj Bašti, Vrbasu, Malom Zvorniku, Vlasotincu i Crnoj Travi ni dinara za medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

19. 01. 2015.

Izvor: UNS

U Bajinoj Bašti, Vrbasu, Malom Zvorniku, Vlasotincu i Crnoj Travi ni dinara za medije

Opštine Bajina Bašta, Vrbas, Mali Zvornik, Vlasotince i Crna Trava budžetom za 2015. godinu, iako to propisuje Zakon o javnom informisanju i medijima, nisu predvidele sredstva projektno finansiranje medija.

Iako nema za projektno finansiranje, opština Bajina Bašta je za prenos skupštinskih sednica odvojila 500.000 dinara.

Kako su za list „Politika“ naveli u ovoj opštini, „mediji će imati mogućnosti da prave projekte i za sredstva konkurišu kao nevladine organizacije“, iako vlasnici medija ne moraju da budu samo nevladine organizacije nego i privredna društva.

Kao i Bajina Bašta, ni Vrbas nije izdvojio novac za projektno finansiranje, ali će određena sredstva izdvojiti za javno preduzeće „Televizija Bačka“ iz ovog mesta.

U razgovoru za UNS, u Vrbasu nisu hteli da navedu  koliki je iznos sredstava namenjenih ovoj televiziji, ali su naveli da će „verovatno rebalansom budžeta predvideti i sredstva za projektno finansiranje.“

Opština Vlasotince u budžetu za ovu godinu izdvojila je 425.000 dinara za bilten opštine - „Vlasinu“, dok za projektno finansiranje nema sredstava.

U Malom Zvorniku i Crnoj Travi UNS-u su samo naveli da nemaju mogućnosti da u ovoj godini izdvoje sredstva za projektno finansiranje medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi