Naslovna  |  Aktuelno  |  Medijski konkursi  |  Pančevo, Leskovac i Plandište ni dinar za projektno finansiranje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

31. 12. 2014.

Autor: V. A. Izvor: UNS

Pančevo, Leskovac i Plandište ni dinar za projektno finansiranje

Gradovi Pančevo i Leskovac i Opština Plandište u budžetima za 2015. godinu nisu predvideli projektno finansiranje medija. Kako su nam rekli iz tih mesta oni preko subvencija finansiraju svoje lokalne medije, RTV Pančevo u iznosu od 60,3 miliona dinara, Radio Leskovac sa 24 miliona dinara odnosno TV Banat iz Vršca sa 1 milion dinara, do privatizacije, a tada će imati rebalans budžeta kojim će predvideti sredstva za dalje finansiranje.

Grad Vranje je predvideo za finansiranje medija ukupno 25,8 miliona dinara što je 1 odsto budžeta. Taj iznos je podeljen na dve stavke: usluge po ugovoru  4,8 miliona dinara, što će, kažu, podeliti na konkursu, i direktne subvencije u iznosu od 21 milion dinara. 

Grad Kraljevo je za projektno finansiranje medija izdvojio 15 miliona dinara ili 0.44% budžeta.

Za finansiranje informisanja Opština Topola ukupno je predvidela 2,72 miliona dinara što je 0.52 odsto budžeta. Od tih sredstava 1,9 miliona dinara planirano je za projektno finansiranje medija. Ostatak novca za informisanje predviđeno je da rasporede, preko konkursa, tri budžetske ustanove. Biblioteka "Radoje Domanović" za informisanje ima 20.000 dinara, a  po 400.000 dinara Kulturni centar Topole i Turistička organizacija "Oplenac". U Topoli su, kažu, predvideli da ove tri organizacije takođe raspišu konkurs i na taj način raspodele medijima sredstva namenjena informisanju.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi