Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Obradović: Saopštenje nepoznatih autora sa RTS sramno, baš kao i njihova uređivačka politika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 05. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Obradović: Saopštenje nepoznatih autora sa RTS sramno, baš kao i njihova uređivačka politika

„Pristojnost mi nalaže da ne komentarišem ovaj bezobrazluk. Kompletno saopštenje nepoznatih autora sa RTS je sramno, nečasno, licemerno i neprofesionalno, kao i kompletna njihova uređivačka politika informativnog programa“, prokomentarisao je za Udruženje novinara Srbije (UNS) lider Dveri i poslanik Boško Obradović sinoćni odgovor RTS-a.

Na pitanje UNS-a da li bi tužilaštvo trebalo da reaguje u slučaju nasilnog upada u RTS marta prošle godine Obradović je odgovorio da bi trebalo, ukoliko ima bilo kakvog osnova.

Naveo je da od policije i tužilaštva nikada nije bežao, da se ne poziva na poslanički imunitet i da, ukoliko je za nešto kriv, treba da odgovara. „Tužilaštvo i sudstvo moraju biti neselektivni i ne mogu goniti opoziciju, dok ćute o kriminalu i korupciji u vrhu vlasti“, kaže Obradović, koji štrajkuje glađu ispred Skupštine Srbije.

„Svi građani koji su to veče, zajedno sa mnom, tražili od RTS da radi svoj posao su zapravo branitelji Ustava i zakona od rukovodstva RTS koje ih konstantno krši. Na ljude koji su odlučili da to više ne trpe Vučić je poslao pendreke kako bi bez prekida nastavio neviđenu medijsku cenzuru“, kaže Obradović.

Navodi da je upad u RTS rezultat podele društva kojom rukovodi Aleksandar Vučić, a da bi se „ova zemlja oslobodila tog otrova“, jedan od uslova je i da se oslobodi RTS i da se vrati građanima Srbije.

Na pitanje UNS-a da li bi ponovo upao u RTS, s obzirom na to da je tokom štrajka glađu rekao da će doći do zaokreta u politici njegove stranke koja vodi ka ujedinjenju, a ne podeli društva Obradović je negirao da je upao u RTS, jer je Javni servis vlasništvo građana Srbije, koji nisu dužni da plaćaju da ih neko laže.

Navodi da ga odgovor RTS-a, u kojem stoji da su redovno izveštavali o njegovom protestu glađu ispred Skupštine Srbije u informativnim emisijama i da se prostor na RTS-u „ne može se osvajati testerama ili protestima“, „više podseća na pisma Željka Mitrovića sa televizije Pink i saopštenja Infoslužbe SNS“.

„Na uređivačku politiku Javnog medijskog servisa mogu da utiču samo medijski zakoni i novinarski kodeks. Međutim, jedina uređivačka politika Javnog medijskog servisa je propaganda u cilju održanja Aleksandra Vučića na vlasti. Za oslobađanje RTS-a bi trebalo da se borimo zajedno. Ja sam svoj način borbe izabrao“, kaže Obradović.

Istakao je da je „narodni poslanik i predsednik parlamentarne političke organizacije izabran od strane građana na izborima“.

„Ako za mene nema prostora u samo jednoj večernjoj emisiji na RTS da objasnim razloge za štrajk glađu - čemu da se nadaju građani koji imaju ozbiljne probleme sa ovom vlašću i korumpiranim sistemom?“, kaže Obradović.

Na pitanje UNS-a da li smatra da je njegov zahtev RTS, u kojem se traži večernja emisija na javnom servisu u trajanju od 60 minuta, pritisak na nezavisnost uređivačke politike RTS-a, Obradović kaže da „nezavisna uređivačka politika“ i RTS „nikako ne mogu da stoje u istoj rečenici“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi