Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Broj nezaposlenih novinara smanjen za devet odsto
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 05. 2020.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Broj nezaposlenih novinara smanjen za devet odsto

Broj nezaposlenih novinara u Srbiji je do kraja aprila 2020. godine, u odnosu na isti period prošle godine, smanjen za devet odsto, odgovoreno je Udruženju novinara Srbije u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).

Broj novinara koji su službi za zapošljavanje do kraja aprila ove godine prijavili da su nezaposleni je 373, dok je prošle godine u istom periodu bilo 411.   

Među 373 koji su ove godine nezaposleni 262 novinara je završilo osnovne studije novinarstva, a 35 master studije u ovoj oblasti. Prošle godine je od 411 nezaposlenih novinara bilo 287 koji su završili osnovne studije, a 40 master studije novinarstva.

NSZ je evidentirao i da većinu nezaposlenih novinara čine žene. Procenta nezaposlenih novinarki se ove, u odnosu na prošlu godinu smanjio za 1.8 odsto. Prošle godine bilo je 311 nezaposlenih novinarki, a ove 289.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

14.05.

2020.

Milan Djokic [neregistrovani] u 10:29

Proveriti

Tu oni boje i one koji rade preko javnih radova neki posao koji nema nikakve veze sa novinarstvom. Pitajte ih gde rade. Ja sam imao takvu situaciju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi