Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Total TV ukinuo Studio B; Vučićevićeva: odluka je politički motivisana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 03. 2020.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Total TV ukinuo Studio B; Vučićevićeva: odluka je politički motivisana

Kompanija Total TV od utorka, 17. marta ne distribuira kanal Studio B, potvrđeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Junajted Grupi čiji je deo ova kompanija. Program Studija B zamenjen je Trećim kanalom Radio-televizije Srbije (RTS3) zbog obavezne školske nastave na tom programu, ali i zbog „niske gledanosti“ Studija B.

„Odluku smo doneli na osnovu gledanosti kanala. Studio B ostaje na svim ostalim SBB mrežama. Do sada smo imali samo desetak pritužbi korisnika zbog uklanjanja Studia B sa Total TV-a“, rečeno je UNS-u u Junajted Grupi. Dodaju da su se „vodili pre svega interesom školske dece da prate obaveznu nastavu“.

Prilikom donošenja ovakve odluke, kažu, uzeli su u obzir da Studio B „pruža uslugu namenjenu građanima Beograda i okoline, beleži nisku gledanost i samim tim ne opravdava visoke troškove satelitske distribucije...“

Podsetimo, na RTS3 od 17. marta počela je nastava na daljinu za osnovce zbog zatvaranja škola i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji usled epidemije virusa korona.

Na pitanje da li će posle epidemije Studio B biti ponovo emitovan UNS-u je u Junajted Grupi rečeno da je odluka da se kanal više ne distribuira u okviru Total TV platforme.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević za UNS kaže da je odluka o kojoj nisu obavešteni, niti je bila najavljena „politički motivisana“ kako bi se Beograđanima u vanrednom stanju „uskratilo pravovremeno informisanje“.

„O ovome su nas obavestili brojni gledaoci koji neprestano zovu našu kuću, protestujući zbog skandalozne odluke. Uprkos pokušajima da dobijemo bilo kakav odgovor, niko iz kompanije SBB do danas nije dao nikakvo objašnjenje za ovaj neshvatljiv potez, zbog koga trpimo ogromnu štetu“, kaže Vučićevićeva.

Dodaje da su zbog ovakve odluke „najviše oštećeni njihovi gledaoci u zemlji, ali i dijaspori, čije su porodice u Beogradu i koji putem televizije Studio B saznaju sve preko potrebne informacije“.

„Studio B za nekoliko dana slavi 50 godina postojanja i za proteklih pola veka postao je simbol prestonice. To je, uz poverenje koje nam već pola veka ukazuju gledaoci, sigurno razlog da budemo deo ponude svakog kablovskog operatora“, kaže Vučićevićeva.

Inače, Total TV platforma je, kako stoji na sajtu te kompanije, „kablovska preko satelita“,  „najznačajniji provajder digitalne satelitske televizije u regionu“, koja ima vidše  120 SD i HD kanala i oko 150 slobodnih TV i radio sateletskih kanala.

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

21.03.

2020.

Zale [neregistrovani] u 19:12

?

Koji su to "brojni gledaoci" koji gledaju ovakav studio B? Osim porodica zaposlenih.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi