Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS akredituje slobodne novinare za Sajam knjiga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 10. 2011.

UNS akredituje slobodne novinare za Sajam knjiga

Udruženje novinara Srbije i ove godine će obezbediti 20 akreditacija za slobodne novinare, članove UNS-a koji žele da izveštavaju sa Sajma knjiga.

Za akreditacije preko UNS-a mogu da se prijave novinari koji su izmirili članarinu za tekuću godinu, s tim što će prednost imati koleginice i kolege koje UNS ranije nije akreditovao za Sajam. Pošto je broj akreditacije ograničen mesta će se popunjavati po pristiglim prijavama.
Zainteresovani članovi koji žele da se akredituju za ovaj događaj treba da pošalju svoje podatke (ime, prezime, kontakt i ime redakcije sa kojom sarađuju) na mejl olivera.stosic@uns.rs najkasnije do ponedeljka 17. oktobra u 12 časova.

Ovogodišnji, 56. Međunarodni sajm knjiga pod sloganom "Knjige spajaju ljude" biće održan od 23. do 30. oktobra na Beogradskom sajmu. Na površini od 30.091 kvadratnih metara, predstaviće se više od 800 izdavača iz zemlje i inostranstva.

Ove godine će, umesto neke zemlje, što je do sada bila tradicija, počasni gost Sajma knjiga biti portugalski jezik. Moto sa kojim počasni gost nastupa na sajmu je „Jedan jezik, mnoge kulture“. Portugalski jezik i književnost prisutni su u osam luzofonih zemalja: Angola, Brazil, Gvineja Bisao, Zelenortska ostrva, Istočni Timor, Mozambik, Portugal, Sao Tome i Principe.

Pored Angole, Brazila i Portugala čije ambasade u Srbiji spremaju raznolik književni i kulturni program u cilju predstavljanja počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Austrije, Nemačke, Francuske, Holandije, Španije, Češke, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Izraela, Irana, Japana, Kine, Rusije i Belorusije.

U hali 1 Beogradskog sajma, pored počasnog gosta, nalaziće se domaći i strani izdavači - isključivo sa sopstvenim izdanjima. Domaći i strani izdavači, distributeri i knjižare biće u parteru hale 4, dok će na galeriji ove hale biti antikvarne i korišćene knjige. Državne institucije i ustanove svoju izdavačku produkciju i projekte predstaviće u hali 1a. Nacionalne prezentacije i strani izdavači, izdavači koji za osnovnu delatnost imaju obrazovanje, izdavači školske i stručne literature nalaziće se u hali 2a.

Za više detalja posetite http://www.beogradskisajamknjiga.com/



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi