Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Danas u Šapcu tribina o etici u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

05. 02. 2020.

Izvor: UNS

Danas u Šapcu tribina o etici u medijima

Udruženje novinara Srbije poziva urednike, novinare i zainteresovanu javnost na tribinu o medijskoj etici “Mediji između javnog servisa i javnog interesa“. Tribina će biti održana u sredu, 5. februara u 19 sati u Sinagogi, Muzeju šabačkih Jevreja, Vlade Jovanovića 11.

Verujemo li štampi i zašto ne?  Da li postoji razlika između javnog servisa i javnog interesa? Da li imamo više poverenja u lokalne medije ili emitere sa nacionalnom frekvencijom? Da li su građani zadovoljni „ostvarivanjem javnog interesa u oblasti informisanja“?

O etici, profesionalizmu i primeni Kodeksa novinara Srbije u praksi razgovaraće novinar Nenad Kulačin, glavni i odgovorni urednik Beogradskog glasa Milan Bečejić, dopisnica televizija O2 i Prve i dnevnog lista Blic Mirjana Čvorić, predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović i književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj.

Ovo je četvrta tribina o medijskoj etici i medijskim kontroverzama u organizaciji Udruženja novinara Srbije. Prethodne su održane u Valjevu, Kraljevu i Subotici.

_______________________________________________________________________________________________________

Tribine se organizuju u sklopu projekta "Medijske kontroverze pod lupom novinarske etike" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi