Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Delegacija kineskih novinara u poseti Srbiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 09. 2011.

Delegacija kineskih novinara u poseti Srbiji

Delegacija Svekineskog saveza novinara koju čine Huang Libiao (China Women’s News), Li Xueyong (Liberation Army Daily), Zhang Yelliang (Beijing Evening News) i Zhang Mingfei (All-China Journalists Association) od juče je u sedmodnevnoj poseti Srbiji.

Delegacija je danas posetila redakciju "Subotičkih novina" i regionalnu televiziju YU Eco u Subotici, a popodne će ih u Novom Sadu dočekati i kolege iz redakcije "Dnevnika" i Radio televizije Vojvodine.

Kineske novinare prvog dana posete primio je pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Zdravko Ponoš koji ih je upoznao sa detaljima bilateralne saradnje Kine i Srbije, kao i aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji.

Goste iz Kine sutra u 10 časova u prostorijama Udruženja novinara Srbije primiće generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Tokom svog boravka u Srbiji delegacija Svekineskog saveza novinara imaće prilike da poseti najveće medijske kuće u Srbiji, RTS i "Politiku", ali i regionalne medije u Užicu, Nišu i Novom Pazaru.

Gosti iz Kine obići će i neke od najznačajnijih turističkih znamenitosti Srbije. Posetiće Palić, Avalski toranj, Zlatibor, Mokru Goru, manastir Mileševu, Prolom banju i srpsko i svetsko čudo prirode Đavolju varoš.

Četvoročlana delegacija Svekineskog saveza novinara u posetu Srbiji došla je na poziv UNS-a i Saveza novinara Srbije i Crne Gore čime je potvrđena dugogodišnja uspešna saradnju sa ovom medijskom organizacijom iz NR Kine.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi