Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  U utorak u Subotici tribina UNS-a o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 11. 2019.

Izvor: UNS

U utorak u Subotici tribina UNS-a o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici“

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva urednike, novinare i zainteresovanu javnost na tribinu o medijskoj etici „Novinari ili politički protivnici”. Tribina će biti održana u utorak, 5. novembra u 19 sati u velikoj sali Infostud haba u Subotici (Korzo 1).

Učesnici tribine diskutovaće ko u Srbiji odlučuje ko su mediji, a ko novinari. Razgovaraće i o tome da li političari i državni funkcioneri uskraćivanjem odgovora novinarima pojedinih medija u stavari „odlučuju“ ko jesu, a ko nisu mediji. Da li je diskriminacija urednika i novinara prema političkoj opredeljenosti i uverenju dozvoljena Zakonom o javnom informisanju i medijima i kakva su iskustva novinara u Subotici, takođe će biti tema tribine. Postaviće se pitanje i da li treba uvesti licence za novinare i ko će iz izdavati.

Učesnici tribine su predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović, književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj, pisac i član uredništva časopisa „Letopis Matice srpske“ Slobodan Vladušić, glavna i odgovorna urednica Mađar soa Marta Varju i glavni i odgovorni urednik portala slobodnasubotica.rs Branko M. Žujović.

Ovo je druga tribina o medijskoj etici, koju organizuje Udruženje novinara Srbije. Naredne će biti u Šapcu i Kraljevu.

_______________________________________________________________________________________

Tribine se organizuju u sklopu projekta "Medijske kontroverze pod lupom novinarske etike" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u projektu nužno ne izražavaju stavove Ministarstva.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi