Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  O nacrtu Medijske strategije u Vladi Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

16. 09. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

O nacrtu Medijske strategije u Vladi Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije i predsednici novinarskih i medijskih udruženja sastaće se danas u Vladi Srbije, kako bi se dogovorili o „završnim koracima“ na izradi ovog dokumenta.

U pozivu članovima Radne grupe Brnabić navodi da je Vlada Srbije „analizirala sve njihove komentare, predloge i sugestije na nacrt Medijske strategije, koji je ranije dostavljen na mišljenje Evropskoj komisiji".

Posle ovog sastanka, u pismu Brnabić predlaže da se na sledećem sastanku „detaljno analiziraju komentari koji su implementirani u nacrt strategije i zajednički usaglase eventualna otvorena pitanja“.

„Iskreno verujem da je ovo najbolji put da proces izrade Medijske strategije završimo transparentno i inkluzivno, na način kako smo započeli i radili, što je prepoznato i u poslednjem izveštaju o napretku Evropske komisije“, navodi u pismu Brnabić.

Uz poziv članovima Radne grupe dostavljen je i nacrt Medijske strategije u kojem su uneti njihovi predlozi.

Podsetimo, premijerka je u julu ove godine zatražila da članovi Radne grupe za izradu Medijske strategije do kraja meseca iznesu sve svoje primedbe na nacrt tog dokumenta, kako bi uz mišljenje Evropske komisije „finalizovali predlog“ koji će biti upućen Vladi na usvajanje.

Prethodno, nacrt Medijske strategije je posle javne rasprave, 17. maja, upućen Evropskoj komisiji. UNS je nakon objavljivanja ovog nacrta u pismu Brnabić istakao da je strateški dokument pretrpeo značajne izmene, a da o tome Radna grupa za njegovu izradu nije informisana.

Posle toga, premijerka je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, kao i da "apsolutno misli da je došlo do greške".

* Preuzimanje delova ili celokupnog teksta je dozvoljeno uz obavezno navođenje izvora

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi