Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Aleksandra Delić dobitnica nagrade „Milan Pantić“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

09. 06. 2011.

Aleksandra Delić dobitnica nagrade „Milan Pantić“


Dopisnica "Večernjih novosti" iz Šapca Aleksandra Delić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ koju dodeljuje kompanija „Novosti“.

Petočlani žiri koji su ove godine činili Nino Brajović (UNS), Ljubomir Živkov (NUNS), Miloš Antić ("Večernje novosti"), Ljubiša Vujić („Novi put“, Jagodina) i Aleksandar Dobrosavljević (Književni klub „Đura Jakšić“, Jagodina) naveo je u obrazloženju jednoglasne odluke da je Aleksandra pokazala izuzetnu hrabrost i upornost u razotkrivanju nezakonitih i društveno opasnih pojava u Šapcu i Podrinju.

Nagrada će biti uručena na desetogodišnjicu ubistva novinara Milana Pantića, u subotu 11. juna u Gradskoj biblioteci u Jagodini.

Toga dana biće otkriven i spomenik ubijenom novinaru u Jagodinskom parku, koji od prošle godine nosi ime Milana Pantića.

Dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u ulazu svoje zgrade u Jagodini. Iako je prošlo deset godina od njegovog ubistva i iako su predstavnici policije i vlasti više puta tvrdili da je „istraga došla do značajnih saznanja“, ubice i nalogodavci ovog zločina i dalje su na slobodi.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi