Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zdravić: SNS mi preti; Poverenik SNS-a Miljković: Zdravić nas ucenjuje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

01. 08. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Zdravić: SNS mi preti; Poverenik SNS-a Miljković: Zdravić nas ucenjuje

Novinar lista „Rasina pres“ Gvozden Zdravić obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da „skandalozno saopštenje“ Opštinskog odbora SNS-a Aleksandrovca shvata kao pretnju kako bi prestao da piše. Poverenik ovog odbora tvrdi da nije reč o novinarskom pisanju, već „lažima“ , zato što nije hteo da Zdraviću da milion dinara za njegov list.

U saopštenju Opštinskog odbora SNS-a Aleksandrovca, koje je u ponedeljak objavljeno na Fejsbuk stranici ove stranke, navodi se da „interesna grupa koja se na društvenoj mreži Fejsbuk krije iza profila pod imenom ’Zavrzlama u Župi’, kao i bloga pod nazivom ’Rasina pres’, kontinuirano, već nekoliko meseci, plasira neistine o radu povereništva“.

Komentarišući ovo saopštenje, Zdravić je UNS-u rekao da je ono rezultat „iznošenja istine o nepotizmu trojice ljudi u povereništvu SNS-a Aleksandrovca, dojučerašnjih revnosnih boraca za pravdu i slobodu medija“.

On je UNS-u rekao da je saopštenje napisao jedan od poverenika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Aleksandrovca Slavoljub Miljković.

„Izgleda da je Miljković zaboravio da je ’Rasina pres’ medij koji je od 2006. godine upisan u Registar medija, te da ‘Rasina pres’ i ja kao njen glavni i odgovorni urednik nemamo ništa zajedničko sa lažnim profilima na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama“, rekao je UNS-u Zdravić.

Suprotno Zdraviću, Miljković je UNS-u rekao da je reč o pokušaju iznude novca, zato što mu je  „čovek“ koji piše u Rasini pres tražio, kao i od Opštine Aleksandrovac, milion dinara za svoje novine uz pretnju, da će, ukoliko ih ne dobije, pisati neistine o njemu.

„Ovo nije prvi put da se saopštenjem ograđujemo od neistina na ovom blogu da sam privatizovao stranku, zaposlio rodbinu, dobio novac…“, rekao je UNS-u Miljković.

Na pitanje UNS-a da li je tražio, uz pretnju, od Miljkovića i Opštine Aleksandrovac novac, Zdravić je to negirao i dodao da je milion dinara tražio za sufinansiranje njegovog projekta na konkursu ove lokalne samouprave.

„To je zamena teza. Nisam od njih tražio novac. Inače, meni je Miljković ponudio 250 hiljada dinara, u zamenu da se Rasina pres ne pojavljuje na ovom konkursu, za šta imam svedoke“, rekao je UNS-u Zdravić.

Saopštenje Opštinskog odbora SNS-a Aleksandrovca protiv „Rasine pres“ uz upozorenje građanima da se uzdrže od komentarisanja

U saopštenju koje je potpisao Opštinski odbor Srpske napredne stranke Aleksandrovca navodi se da je cilj „interesne grupe“ koja se „krije“ iza Fejsbuk stranice „Zavrzlame u Župi“ i „bloga“ Rasina pres“ da „izvrne ruglu i diskredituje sve što je postignuto i što se svakodnevno radi na planu razvoja lokalne sredine, unapređenja rada i osnaživanja stranke“.

Dalje se u saopštenju Opštinskog odbora SNS-a Aleksandrovca pozivaju sugrađani koji čitaju objave ove „interesne grupe“, „za njihov račun komentarišu i ’dele’ objave na navedenom profilu i blogu“, da se „uzdrže od komentarisanja tema o kojima nemaju dovoljno saznanja“ i izbegnu moguće prijave.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

02.08.

2019.

Вукица [neregistrovani] u 15:37

Re: На жалост...

@Eko Klub Željin-... у праву сте! УНС стаје, ваља "по службеној дужности", иза сваког новинара, ма шта исти урадио, написао, ма како се понашао, а - не би требало! Оне који не поштују новинарски кодекс, који су сами донели, који газе елементарна правила пристојности и баве се сумњивим пословима на ивици криминала, ни једно удружење, а поготово УНС, не би требало да "покрива" само зато што редовно измирују чланарину.

Odgovori
čet

01.08.

2019.

Eko Klub Željin [neregistrovani] u 17:16

Vrana vrani oči ne vadi

Eto epiloga lažne ljubavi iz koristi.Gvozden Zdravić jeste vaš član i jeste vlasnik i urednik RASINA PRESS, takodje je i član povereništva SNS Aleksandrovac i šef komisije za borbu protiv korupcije istog povereništva.Od momenta ustoličenja Slavoljuba Miljkovića na mesto poverenika SNS Aleksandrovac, Gvozden Zdravić bio je njegova desna ruka u "borbi" protiv Jugoslava Stajkovca tadašnjeg Predsednika opštine Aleksandrovac koji je sa svojim Pokretom za Župu bio najveća smetnja da se SNS domogne vlasti u Aleksandrovcu.
Taj isti Gvizden Zdravić koji je svojim tekstovima razobličavao koruptivnu vladavinu Jugoslava Stajkovca, znatno doprineo njegovom političkom penzionisanju i znatno doprineo preuzimanju vlasti od strane SNS , danas je postao meta Slavoljuba Miljkovića koji mu se sveti samo zato da bi onemogućio da se sazna prava istina o njegovim aktivnostima, koja pre idu ka tome da se sačuva lik i delo ražalovanog Jugoslava Stajkovca, nego da se afirmiše politika SNS i obavi prava smena vlasti.
Maltretiranje Gvozdena Zdravića traje od trenutka kada je otkrio niz koruptivnih radnji u delovanju Jugoslava Stajkovca i očekivati je bilo da će prestati njegovom smenom, kojoj je Zdravić znatno doprineo.
Šta se ustvari dešava?
Slavoljubu Miljkoviću je delovanje Gvozdena Zdravića samo poslužilo da to bude razlog smene Jugoslava Stajkovca, pa se zabrana da prisustvuje sednicama skupštine sada sprovidi nad njim, članom SNS, samo zato da se pokaže odanost Jugoslavu Stajkovcu i da se on uveri da se žrtvovanjem Gvozdena Zdravića u suštini pokazuje odanost i ostavlja utisak u javnosti da će u buduće SNS u Aleksandrovcu računati pre na Jugoslava Stajkovca nego na svoje odane ljude koji su se stvarno žrtvovali da bi se suprostavili strašnom bezvlašću Jugislava Stajkovca.
Medjutim, ima tu i druge strane, a to je sebičluk i lični interes Gvozdena Zdravića koji nikada ne pristaje na kompromis, traži mnogo više nego što stvarno vredi, traži bez prestanka, a svoju novinarsku karijeru doveo je pod znak pitanja onda kada je isticao i branio lik i delo Milutina Jeličića Jutke, onda kada se celokupna javnost u Srbiji okrenula protiv njega.
Dakle i Slavoljub Miljković i Gvozden Zdravić su interesdžije, tako da i jedan i drugi umesto ovakvog publiciteta, a zbog svega šta i kako rade, zaslužuju prezir .
U buduće kada dajete podršku vašim članivima , trebalo bi da imate u vidu i činjenice, koje ste u gornjem tekst propustili da iskoristite .

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi