Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  DNKIM: Getoizacija srpskih medija na Kosovu i Metohiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

02. 05. 2011.

DNKIM: Getoizacija srpskih medija na Kosovu i Metohiji

Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM), povodom svetskog Dana slobode medija, upozorava javnost da se na Kosovu i dalje vrši getoizacija medija koji program emituju na srpskom jeziku.

Ne postoje televizija i radio koji svojim signalom pokrivaju celu teritoriju Kosova, Srbi nemaju dnevne novine, nedeljnik i novinsku agenciju, podseća DNKiM koje deluje kao ogranak Udruženja novinara Srbije u pokrajini.

DNKiM smatra da su za ovakvo stanje odgovorne domaće institucije i predstavnici međunarodne zajednice i upozorava da postoje pritisci na uređivačku nezavisnost i slobodu medija na Kosovu.

DNKiM upozorava da novinari žive u strahu koji je mera istraživačkog novinarstva o trgovini ljudskim organima i sličnim temama i da na Kosovu nema slobodne i ravnopravne upotrebe srpskog jezika, čak i tamo gde je to zakonom garantovano.

Još uvek je nepoznata sudbina dvojice naših kolega Đure Slavuja i Ranka Perenića koji su kidnapovani u Metohiji u leto 1999. godine, saopštilo je DNKiM.


Predsednik DNKiM
Željko Tvrdišić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi