Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Novinar surduličke RTV tvrdi da mu je pretio predsednik opštinskog odbora DS-a koji to negira
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

28. 04. 2011.

Novinar surduličke RTV tvrdi da mu je pretio predsednik opštinskog odbora DS-a koji to negira

Novinar surduličke radio-televizije Dragan Milošević obratio se UNS-u jer mu je, kako tvrdi, predsednik opštinskog odbora DS-a Slavoljub Stajković u telefonskom razgovoru zapretio rečima „vodi računa gde se noću krećeš, postoji opasnost da te neko presretne i prebije“.

Milošević je 15. aprila slučaj prijavio policiji i rekao UNS-u da mu je Stajković još rekao i da „vodi računa šta ubuduće radi jer bi mogao da ostane bez posla kada vlast u Surdulici izgubi Novica Tončev“.

Objasnio je da je ova pretnja usledila posle emisije koju vodi i uređuje na surduličkoj televiziji u kojoj mu je gost-domaćin bio direktor te televizije.

– Pitao sam direktora da li je poslanik DS-a Stajković priključen na kablovsku mrežu i da li plaća pretplatu, i dobio odgovor da je on priključen ilegalno i da nadoknadu za to ne plaća. Posle emisije dobio sam SMS od Stajkovića, a usledio je i poziv u kom mi je pretio, rekao je UNS-u Milošević.

- Bio sam u policiji po prijavi u kojoj stoji doslovce kako sam Miloševiću rekao da će da izgubi radno mesto. Nisam mu pretio, ne samo njemu nego nikome u životu – tvrdi Stajković.

On tvrdi i kako vlasnik televizije Novica Tončev, koji je ujedno predsednik opštine Surdulica, zloupotrebljava novinara u političkoj borbi. Smatra da je vrhunac zloupotrebe bio pre godinu dana kada su na intervju u kom je govorio o nelegalnostima tendera na kojima obično pobeđuje Tončev, surdulička televizija bez njegovog znanja dodala i odgovore Tončeva i tako ga emitovala.

UNS će dalje pratiti ovaj slučaj i tražiti rezultate policijske istrage.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi