Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Račun Kanala 9 odblokiran, OFPS ne vraća novac, Pavlović nastavlja štrajk
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 05. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Račun Kanala 9 odblokiran, OFPS ne vraća novac, Pavlović nastavlja štrajk

Vlasnica Kanala 9 danas je odgovorila direktoru Organizacije proizvođača fonograma Srbije (OFPS) Nikoli Vilotiću da ne može da prihvati njihov predlog da se jedino odblokira računa Kanala 9, već da treba da se povuku sva izvršenja i da im vrate novac koji su skinuli sa njihovog računa.

Maja Pavlović, koja je ušla u 22 dan štrajka glađu, rekla je UNS-u da je odblokiran račun Kanala 9, kako joj je obećano.

Vilotić je pisanim putem obavestio Pavlović da je iz medija saznao da štrajkuje glađu i da joj je zdravlje ugroženo, da je Kanal 9 u teškoj finansijskoj situaciji, kao i da mu je račun blokiran.

„OFPS je obavestio advokata koji ga zastupa u postupcima protiv Kanala 9 da naloži deblokadu računa. Ujedno Vas pozivamo da u roku od 30 dana održimo zajednički sastanak u prostorijama OFPS-a radi utvrđivanja načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija od strane Kanala 9“, napisao je Vilotić Pavlović.

On ju je na kraju obavestio i da se u medijima navode informacije da Ustavni sud Srbije nije doneo odluke po njenim inicijativama i dostavio joj je dva dopisa koja je Ustavni sud poslao organizaciji OFPS na izjašnjenje po inicijativama Kanala 9, kao i dva zaključka Ustavnog suda kojima su odbačene inicijative Kanala 9.

Osim što je račun Kanala 9 odblokiran, ova televizija danas treba da bude vraćena i u mrežu IPTV-a Telekoma Srbije.

Vilotić UNS-u: Povraćaj novca pravno nije moguć

Direktor OFPS-a Nikola Vilotić danas je odgovorio UNS-u da „povraćaj sredstava po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj odluci pravno nije moguć s obzirom da su sredstva naplaćena na osnovu odluke suda koja je doneta na osnovu tarife OFPS i PI“. Dodao je da OFPS uvek poštuje odluke svih pravosudnih organa.

„OFPS danas iz humanih razloga, loše finansijske situacije i zbog blokade računa Kanala 9, pokrenuo je deblokadu računa koja je nastala po pravosnažnoj i izvršnoj sudskoj presudi i pozvao Maju Pavlović na sastanak u prostorijama OFPS“, rekao je UNS-u Vilotić.

Na pitanje UNS-a da li će OFPS naložiti svojim advokatima zastoj u postupcima koji se vode protiv Kanala 9, Vilotić kaže da u narednom periodu OFPS „neće pokretati izvršne postupke na osnovu pravosnažnih i izvršnih presuda i pokušaće sa Pavlović da pronađu rešenje oko načina regulisanja naknade za emitovanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija“.

„Napominjem da je Kanal 9 inicijativu za ocenu ustavnosti i zakonitosti Sporazuma o tarifi (zaključen između organizacija OFPS i PI s jedne strane i Asocijacije nezavisnih elektronskih medija - ANEM s druge strane i stupio na snagu 9. marta 2014. godine) pokrenuo pred Ustavnim sudom Srbije prvi put 2015. godine i da je 02.12.2016. godine Ustavni sud Srbije odbacio tu inicijativu. Drugi put istu inicijativu Kanal 9 iz Novog Sada pokrenuo 2016. godine, da bi Ustavni sud Srbije i tu inicijativu odbacio“, odgovorio je UNS-u Vilotić.

Sutra u podne razgovor sa Anom Brnabić

Premijerka Ana Brnabić treba sutra u podne da se sastane sa Majom Pavlović. Inače, Brnabić se sa Pavlović do sad nije sastajala zato što joj je bilo potrebno vreme da napismeno dobije odgovor iz svih institucija kojima se Pavlović obraćala.

Kako je UNS-u rekla Pavlović sa Brnabić će razgovarati o preostalih pet zahteva, ukoliko do sutra budu ispunjeni prva četiri.

Zahtevi se odnose na 20 sporova koje Maja Pavlović od 2015. godine vodi sa REM-om, Sokojem, OFPS-om…

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi