Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Okrugli sto „Odnos suda i medija“ 10. maja u Kragujevcu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 04. 2019.

Izvor: OEBS, UNS

Okrugli sto „Odnos suda i medija“ 10. maja u Kragujevcu

Okrugli sto “Odnos suda i medija”, koji organizuju Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju Misija u Srbiji (OEBS), Vrhovni kasacioni sud, Pištaljka i Udruženje novinara Srbije, biće održan 10. maja u hotelu „Kragujevac“, Kralja Petra I broj 18, sa početkom u 10 časova u Kragujevcu.

Zainteresovani za prisustvo mogu se prijaviti na imejl olja.lakicevic@osce.org ili na broj telefona 063/223496. Učenicima okruglog stola iz okoline Kragujevca putni troškovi biće nadoknađeni.

Neki od učesnika okruglog stola „Odnos suda i medija“ su predsednik Udruženja novinara Srbije i glavni i odgovorni urednik Pištaljke Vladimir Radomirović, novinar Moma Ilić, viša savetnica za evropske integracije i međunarodne projekte Vrhovnog kasacionog suda Vanja Rodić, sudija Vrhovnog kasacionog suda Katarina Manojlović Andrić, novinarka Ljiljana Smajlović, sudija Apelacionog suda u Beogradu Irena Garčević, u ime NUNS-a Dragan Janjić…

Na okruglom stolu biće reči o javnosti sudova, granicama dozvoljenog komentarisanja sudskih postupaka, govoru mržnje i medijima, kao i izazovima sudske prakse u slučajevima u kojima su novinari pojavljuju kao oštećeni. Očekuje se prisustvo po dvadesetak novinara i sudija, koji će o ovim temama razgovarati.

Cilj okruglog stola je unapređenje saradnje sudova i medija, kao i da se razmotre izazovi sa kojima se obe profesija suočavaju i da se omogući trajna platforma za konstruktivni dijalog o daljem razvoju sudske prakse u oblasti slobode izražavanja i slobode medija.

U prilogu su agenda kao i obrazac koji je neohodno, sem kopije lične karte i računa, popuniti kako bi troškovi puta bili nadokanađeni.

Izveštaj sa okruglog stola "Odnos suda i medija" koji je održan u Beogradu pročitajte ovde.

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi