Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Jočić: NATO bi nas gađao i da smo se izmestili
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 04. 2019.

Autor: J. P. Izvor: UNS

Jočić: NATO bi nas gađao i da smo se izmestili

U dokumentarnom filmu Svetlane Janićijević „Hronika najavljene smrti“ pomoćnik rukovodioca Poslovne jedinice odbrane i zaštite RTS-a 1999. godine Zvonimir Jočić rekao je da bi NATO bombardovao Radio-televiziju Srbije (RTS) i u slučaju da su se izmestili na rezervno mesto rada na Košutnjaku.

Jočić je kazao da je NATO 1998. godine RTS proglasio legitimnim ciljem.

„Postavljali su uslov RTS-u da reemituje šest sati programa zapadnih medija. To je RTS odbio zato što to nije bilo u skladu sa ondašnjim Zakonom o informisanju. I da smo otišli na rezervna mesta rada i tamo bi bili bombardovani“, rekao je on i dodao da ne želi da pravda generalnog direktora Dragoljuba Milanovića, ali da je to njegovo mišljenje.

Izmeštanje RTS-a na rezervno mesto rada na Košutnjaku bilo je, između ostalog, u paketu mera Saveznog ministarstva odbrane koje treba da se sprovedu u ratnim uslovima.  

„To praktično znači da vi prelazite iz Hilandarske i Aberdareve na unapred određena rezervna mesta rada. Mi smo sve naredbe iz paketa mera realizovali osim Naredbe br. 37 jer generalni direktor nije dozvolio da se izmeštamo iz prostora u kom se radi“, rekao je Jočić. On je dodao da Milanović nije obrazložio ovu odluku.

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi