Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Željko Matorčević: Mete smo na društvenim mrežama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

21. 03. 2019.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Željko Matorčević: Mete smo na društvenim mrežama

Urednik portala „Žig info“ Željko Matorčević obavestio je Udruženje novinara Srbije (UNS) da bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, optužen da je naručio paljenje kuće Milana Jovanovića na društvenim mrežama „targetira novinare“ ovog portala.

Nakon što je Simonović izašao iz pritvora i podneo ostavku na mesto predsednika gradske opštine Grocka i sve stranačke funkcije, a koja je juče usvojena, na Fejsbuku pojavljuju se stranice koje vode kampanju protiv novinara „Žig infa“ i televizije N1, obrazlaže UNS-u Matorčević.

 „Ono što je jako zabrinjavajuće je što Dragoljub Simonović preko svog Fejsbuk profila učestvuje u tom targetiranju. Podelio je fotografiju sa stranice ‘Prvenstvo portal info’na kojoj se nalaze novinari ’Žig Infa’ sa celokupnim podacima“, rekao je UNS-u Matorčević.

Na fotografiji sa Fejsbuk stranice „Prvenstvo portal info“ koju je Matorčević poslao UNS-u osim njega su i novinari portala „Žig info“ Milan Jovanović, Zoran Lalić i Slobodan Simić sa njihovim redakcijskim imejlom, kao i matičnim brojem i PIB-om ovog portala.

Matorčević je UNS-u rekao da je „izuzetno zabrinut za bezbednost svih članova redakcije kao i za njihove porodice“ i da je „prosto neverovatno da se napadi i dalje nastavljaju“.

Osim ove, na Fejsbuk stranici „Prvenstvo portal info“ objavljena je i fotografija na kojoj je saradnik „Žig infa“ Zoran Lalić sa pevačicom Bojanom Cvetković Šijački.

Podsetimo, Bojana Cvetković Šijački osuđena je na šest meseci kućnog pritvora uz obavezu nošenja „nanogice“, kao i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, nakon što je priznala da je učestovala u paljenju kuće Milana Jovanović.

U opisu ove fotografije stoji da je Lalić „prijatelj“ sa Cvetković Šijački i da se zato postavlja pitanje da li je ona njegov „doušnik za informacije“ u vezi sa paljenjem kuće Milana Jovanovića.

Zoran Lalić UNS-u je rekao da je tačno da poznaje Cvetković Šijački, a da je ta fotografija iz 2015. godine.

„Imam fotografiju i sa Dragoljub Simonovićem, što ne znači da sam učestvovao u paljenju kuće Milana Jovanovića“, rekao je UNS-u Lalić.

Lalić: Fejsbuk stranicu vodi brat Dragoljuba Simonovića

Saradnik „Žig infa“ Zoran Lalić rekao je UNS-u da se iz objava na Fejsbuk stranici „Prvenstvo portal info“ može „jasno“ zaključiti da nju vodi brat Dragoljuba Simonovića Slavko“.

Govoreći o razlozima ovih objava Lalić je UNS-u rekao da je na portalu „Žig info“ pisao o budžetskim zloupotrebama Opštine Grocka u koje je Slavko uključen.

„Nisam lično zabrinut za svoju, već bezbednost svoje porodice. Ne znam da li će mi neko prići sa leđa, kao što je oktobra prošle godine Željku Matorčeviću kada mu je polomljena jagodična kost“, rekao je UNS-u Lalić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi