Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Štrajk u "Svetlosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 02. 2011.

Štrajk u "Svetlosti"


Zbog neizmirenih zarada, honorara i doprinosa, zaposleni u listu „Svetlost“, članovi Sindikata novinara AD „Svetlost“, od danas stupaju u generalni štrajk.

"Svetlost" ima 17 zaposlenih, od kojih troje nisu članovi Sindikata novinara i nisu u štrajku. To su: glavni i odgovorni urednik Ranko Milosavljević koji je ujedno i direktor firme, njegov zamenik Zoran Prokić i jedan od vlasnika i predsednik Upravnog odbora Gvozden Jovanović.

Prema rečima Srđe Rihterovića, predsednika Sindikata novinara AD "Svetlost" zaposlenima u ovom preduzeću doprinosi nisu uplaćivani od maja 2009. godine i u proseku svakom od njih poslodavac duguje po 12 plata.

- Nadamo se da će čitaoci i javnost Kragujevca imati razumevanja i unapred im se izvinjavamo jer nedeljnik „Svetlost“ do ispunjenja naših zahteva neće izlaziti - piše u saopštenju za javnost predsednika Sindikata novinara AD "Svetlost" Srđe Rihterovića.

Ova odluka je prema njegovim rečima, donesena u skladu sa zakonom i o njoj su obavešteni poslodavci.

- Ovaj put smo odlučni da istrajemo u zahtevima koje smo postavili, a to je da nam se isplate sva dugovanja i svi doprinosi i nećemo odustati do ispunjenja istih, naglasio je Rihterović.

"Svetlost" je lokalni nedeljni list koji više od sedam decenija informiše građane Kragujevca i okoline.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi