Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sutra sastanak Radne grupe za bezbednost novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

25. 12. 2018.

Izvor: UNS

Sutra sastanak Radne grupe za bezbednost novinara

Sastanak Radne grupe za bezbednost novinara biće održan sutra u Beogradu. Prethodno su predstavnici novinarskih udruženja i medijskih asocijacija tražili hitan sastanak posle vesti o nagodbi tužilaštva sa osumnjičenom za napad na novinara portala Žig info iz Grocke Milana Jovanovića.

Predstavnici novinarske struke smatraju da se ovakvom nagodbom šalje poruka o nekažnjivosti napada na novinare, zbog čega traže od predstavnika tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova razgovor o razlozima i okolnostima pod kojima je sklopljen sporazum s osumnjičenom Bojanom Cvetković-Šijacki.

Novinarska udruženja i medijske asocijacije žele da znaju i da li će se istraga nastaviti, budući da postoje jake indicije da napad nije do kraja rasvetljen, odnosno da je nalogodavac i dalje na slobodi.

Sastanku će prisustvovati predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja i medijskih asocijacija, potpisnika Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi