Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  REM usvojio promenu vlasnika televizija O2 i Prva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 12. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

REM usvojio promenu vlasnika televizija O2 i Prva

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) doneo je rešenje da se promenom vlasničke strukture Prve televizije d.o.o. i Radio-difuznog preduzeća B92 a.d. iz Beograda ne narušava medijski pluralizam.

Prva televizija d.o.o. i Radio-difuzno preduzeće B92 a.d. iz Beograda, kako piše na sajtu REM-a, podneli su 11. decembra prijavu promene vlasničke strukture REM-u. Promena, kako se navodi u rešenjima, sastoji se u tome što je novi vlasnik sa 100% udela, umesto društva Antenna Serbia BV iz Holandije koje je do sada indirektno bilo vlasnik, privredno društvo Kopernikus Corporation Ltd. sa Kipra.

Inače, kako se navodi u prijavi, osnivači Kopernikus Corporation Ltd. sa Kipra su Srđan Milovanović sa 50% vlasništva i Kopernikus Corporation BV iz Holandije sa ostalih 50%. Vlasnik 100% udela u kapitalu ovog društva je takođe Srđan Milovanović.

 

Tekst je nastao u okviru projekta „Novinari i mediji – koliko nas zaista ima“ . Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

18.12.

2018.

Vlajko [neregistrovani] u 10:49

Monopol

Ravnoteža je bitno narušena još kada je prvi put dozvoljeno da jedan vlasnik, navodno neki Grk, poseduje dve televizije sa nacionalnom frenkfencom. Logično to se i sada nastavlja. Kada od 5 televizija koje se vide bez kabla na antenu u celoj državi jedan vlasnik poseduje dve televizije onda je to bitno narušavanje ravnopravnosti i stvranje medijskog monopola. Da imamo 20 nacionalnih emitera, onda 2 u vlasništvu iste firme ne bi bila problem ali od 5, što je mnogo mnogo je, odluka vređa čak i zdravu logiku.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi