Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Šta ste najviše čitali na sajtu UNS-a u 2018. godini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

06. 12. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Šta ste najviše čitali na sajtu UNS-a u 2018. godini

Tekst „Radim kao perač kola, živim kao novinar“ najčitaniji je u 2018. godini na sajtu Udruženja novinara Srbije - UNS onlajn, pokazala je analiza čitanosti sajta.

Priču o Mihailu Medenici, novinaru koji, osim što piše za „Nedeljnik“ i svoj blog „Dva u jedan“, radi u jednoj beogradskoj auto-perionici, pročitalo je više od 900 posetilaca UNS-ovog sajta.

Posle teksta "Radim kao perač kola, živim kao novinar", drugi najčitaniji tekst u 2018. godini na sajtu UNS-a bila je akcija koju su 2016. godine pokrenuli UNS i dnevni list Kurir, pa je tako tekst „Akcija UNS-a i Kurira: 'Odužimo se herojima albanske golgote’“ bio pročitan 840 puta. UNS i Kurir ovom akcijom prikupljaju sredstva za završetak mauzeleja na ostrvu Vido, izradom dve bronzane statue srpskih vojnika.

Veliku pažnju posetilaca sajta UNS-a privukli su i saopštenje UNS-a: „UNS: Predsednik Odbora za informisanje Mirko Krlić da podnese ostavku zbog napada na glavnog urednika “Zrenjanina” Dalibora Bubnjevića“, kao i tekst „Mirko Krlić: Nisam fizički napao Dalibora Bubnjevića“. Podsetimo, UNS-u se u aprilu javio glavni i odgovorni urednika lista “Zrenjanin” Dalibor Bubnjević sa tvrdnjom da ga je fizički napao predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije Mirko Krlić. Krlić je za UNS ove navode demantovao i naveo da „nikakvog fizičkog napada niti nasrtaja nije bilo“.

Čitaocima UNS-ovog sajta bio je zanimljiv i tekst: „Ivana Konstantinović otišla sa TV B92“, o urednici i voditeljki TV B92 (sadašnja O2) Ivani Konstantinović koja je nakon 18 godina otišla iz ove medijske kuće.

Najčitanije rubrike na sajtu najvećeg i najstarijeg esnafskog udruženja, pokazuje analiza, i ove godine bile su Konkursi sa 10.205 poseta i rurbrika Vesti iz medija koja je otvorena 9.346 puta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi