Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Preminula Dubravka Vojvodić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 12. 2010.

Preminula Dubravka Vojvodić


Dubravka VojvodićU Beogradu je jutros posle duže i teške bolesti preminula Dubravka Vojvodić (61) novinarka i urednik Radio Beograda u penziji.

Dubravka Vojvodić je kao filmski kritičar radila za Radio Beograd. O filmu je pisala više od 30 godina za novine, onlajn portale i specijalizovane magazine. Radila je i za istočnoevropski ogranak Bi-Bi-Sija i srpsku redakciju australijskog Si-Bi-Es radija.

Izveštavala je godinama za Portal za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala, uključujući Kan, Veneciju, Karlove Vari, kao i sa festivala u Solunu, Kotbusu... Njene izveštaje preuzimali su sa portala SEEcult.org i mnogi štampani i onlajn mediji u regionu.

Dubravka Vojvodić je bila prepoznatljiva po strogim vrednosnim kriterijumima u ocenjivanju filmova, ne libeći se da oštro pokudi i osvedočene majstore, skrećući istovremeno pažnju na mlade i talentovane autore, kako u zemlji i regionu, tako i na svetskoj sceni.

U Novinarskoj školi Udruženja novinara Srbije predavala je radijsko novinarstvo i uspevala da zainteresuje mlade za rad u ovom mediju.   

Bila je predsednica srpskog ogranka međunarodnog udruženja kritičara FIPRESCI, članica domaćih i međunarodnih filmskih žirija i urednik Kataloga FEST-a. Godinama je bila i selektorka Festivala savremenog srpskog filma u Australiji.

Komemoracija povodom smrti Dubravke Vojvodić biće održana u petak, 10. decembra, u 13 sati u prostorijama Radio Beograda.

Dubravka Vojvodić će biti sahranjena u subotu, 11. decembra, u 13 sati na Topčiderskom groblju.

UNS
SEEcult.org


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi