Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Finansijska podrška UNS-a i Fonda za otvoreno društvo novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

30. 11. 2010.

Finansijska podrška UNS-a i Fonda za otvoreno društvo novinarima


Udruženje novnara Srbije (UNS) u okviru projekta „Transformacija potpornog fonda Dobrica Kuzmić u uslovima ekonomske krize“ raspisalo je konkurse za finansijsku podršku medijskog preduzetništva, za otkup radnog staža kao i konkurs za uspešnog studenta završne godine novinarstva.

U okviru pomoći za medijsko preduzetništvo UNS će novčano pomoći kolegama da pokrenu sopstvena onlajn i druga izdanja. Kao pomoć za otkup radnog staža, UNS će finansirati otkup jedne godine kolegama koji na taj način mogu da ostvare pravo na penziju, a ukoliko su tu godinu proveli kao honorarni saradnici u nekom mediju.

Pobednika Konkursa za studente završne godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka, Fond "Dobrica Kuzmić" će stipendirati, a nakon završetka studija omogućiće mu stažiranje u UNS-u koje će biti plaćeno.

Potporni fond "Dobrica Kuzmić" postoji od jula 2004. godine i nosi ime jednog od najuspešnijih predsednika Udruženja novinara Srbije u čijem je mandatu najviše učinjeno na jačanju solidarnosti i unapređenju rada Udruženja. Fond je osnovan radi pružanja različitih vidova pomoći, na koju pravo polažu svi članovi Udruženja.

U toku ove godine potporni fond "Dobrica Kuzmić" ostvario je promet od 4.913.000 dinara, a za bespovratnu pomoć kolegama (rođenje prvog deteta, pružanje jednokratne pomoći obolelim članovima, posmrtnine) utrošeno je 1.006.500 dinara. Uz Fond solidarnosti, koji takođe postoji u okviru UNS-a, potporni fond "Dobrica Kuzmić" je oslonac za razvijanje i negovanje duha solidarnosti i uzajamne pomoći među članovima.

Konkursi za za medijsko preduzetništvo i otkup radnog staža, kao i konkurs za studente završne godine novinarstva sprovode se uz podršku Fonda za otvoreno društvo, od kojeg je UNS dobio novčanu podršku od milion i po dinara za realizovanje ovih projekata, ali i za organizovanje seminara za istraživačko novinarstvo, seminara o budžetu i izdavačku delatnost.

Sve informacije i uslovi učešća nalaze se u odeljku Konkursi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi