Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Sud u Novom Sadu presudio u korist UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 11. 2010.

Sud u Novom Sadu presudio u korist UNS-a


Viši sud u Novom Sadu doneo je rešenje kojim je konačno odbijena tužba protiv Branka Žujovića, potpredsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) i Predraga Ćurčije, predsednika Društva novinara Vojvodine (DNV) koje deluje u sastavu UNS-a, zbog zamene brave na vratima kancelarije DNV-a.

Sud je ustanovio da Žujović i Ćurčija nisu krivi i da je Žujović bravu na vratima DNV-a zamenio u prisustvu gospođe Ljiljane Remecki, stručnog saradnika zaposlenog u novosadskoj kancelariji UNS-a, nakon što su zajedno utvrdili da je smenjeno rukovodstvo DNV-a, van radnog vremena kancelarije, izbrisalo bazu podataka iz računara, otuđilo sve memorandume i najznačajniji deo arhive DNV-a uključujući i jedan deo pečata.

Sud je tužiocima, bivšim članovima UNS-a, naložio da Žujoviću i Ćurčiji na ime nadoknade troškova isplate 30.700 dinara.

Svoj deo odštete potpredsednik UNS-a Branko Žujović odlučio je da uplati kao donaciju fondu „Dobrica Kuzmić“ koji pomaže novinarima slabijeg materijalnog stanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi