Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Nestanak Stefana Cvetkovića na Platformi Saveta Evrope za zaštitu bezbednosti novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 06. 2018.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Nestanak Stefana Cvetkovića na Platformi Saveta Evrope za zaštitu bezbednosti novinara

Međunarodna i Evropska federacija novinara (IFJ i EFJ) prijavile su juče nestanak novinara Stefana Cvetkovića Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbedosti novinara.

Na Platformi se navodi da je nestanak Stefana Cvetkovića prijavljen u noći između 13. i 14. juna 2018. godine u Beloj Crkvi.

Kako stoji na sajtu, lokalna policija potvrdila da je njegov automobil pronađen parkiran, sa otvorenim vratima i upaljenim svetlima.

„Svedoci su potvrdili da je njegovi sat sa pokidanom narukvicom pronađen pored automobila. Srpski ministar unutrašnjih poslova rekao je da je istraga pokrenuto čim je prijavljen nestanak“, navodi se na Platformi.

Na sajtu Saveta Evrope se navodi i da je Stefan Cvetković prethodnih godina prijavljivao da dobija pretnje iz kriminalnih i političkih krugova u Srbiji.

„On je 19. maja rekao da su ga kosovske vlasti šest sati zadržale na administrativnom prelazu i ispitivali o njegovim vezama povezanom sa istragom ubistva političara Olivera Ivanovića“, piše na onlajn platformi.

Onlajn platforma ima za cilj da unapredi zaštitu novinara, tako što objavljuje pretnje i nasilje nad novinarima i medijskim radnicima i tako omogućava Savetu Evrope da bolje bude upoznat sa ovim slučajevima i da, ukoliko je potrebno, na vreme reaguje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi