Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Kanal 9: ETV zloupotrebio položaj gašenjem našeg signala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 05. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Kanal 9: ETV zloupotrebio položaj gašenjem našeg signala

"Novosadska televizija Kanal 9 prijaviće Emisionu tehniku i veze (ETV) Komisiji za zaštitu konkurencije zbog zloupotrebe dominantnog položaja, jer su nam u petak sa Crvenog Čota nezakonito ugasili signal", rekla je Udruženju novinara Srbije (UNS) direktorka TV Kanala 9 Maja Pavlović.

Pavlović je UNS-u rekla da je odlučila, nakon savetovanja sa advokatima, da podnese prijavu jer je ETV prekršila član 16 Zakona o zaštiti konkurencije, kao i da bi ova komisija trebalo da odreaguje nakon 24 sata.

„Nije trebalo da nas ugase, posebno ukoliko su želeli da dug bude izmiren. ETV nije imao prava da nas ugasi po ugovoru koji smo potpisali, a u kojem se ne navodi da to mogu da urade ukoliko ne dostavim menice, što ja nisam uradila“, rekla je UNS-u Pavlović i dodala da je „duboko ubeđena da joj je država mnogo više dužna, nego što je ona ETV-u“.

Ona je rekla da su je danas posetili mnogi novinari, kako bi joj pružili podršku.

Maja Pavlović započela je juče štrajk glađu i traži od države, kako je rekla UNS-u, „da plati ono što je dužna, mi njoj što dugujemo, pa ako smo i dalje nešto dužni, neka nas ugasi. Ne mogu da dozvolim da nas ugase zbog našeg duga, a da se dug države ne računa.“

U saopštenju TV Kanala 9, između ostalog se navodi da je ova televizija od 2014. godine pokrenula veliki broj sudskih postupaka koji do danas nisu rešeni, a čije bi joj presude donele oko 20 miliona dinara.

V.d. direktora ETV-a Branko Gogić za UNS je rekao da Kanal 9 ovom javnom preduzeću duguje više od dva miliona dinara i da duže od godinu dana, pored brojnih poziva i molbi, nije ništa uplatio, ali  da razume tešku situaciju u kojoj se mediji nalaze, kao i da ETV Kanalu 9 nudi razgovor i kompromis, kako bi rešili problem.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi