Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Fotoreporteri povređeni u policijskom nasilju na protestu u Parizu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

23. 04. 2018.

Izvor: UNS, Reporteri bez granica

Fotoreporteri povređeni u policijskom nasilju na protestu u Parizu

Na uličnim protestima protiv vladinih reformi u Parizu održanim 19. aprila, u policijskom napadu šok granatama povređena su dva fotoreportera Jan Šmit Vitli i Karin Pjer.

„Fotograf agencije 'Piktroijum' Šmit Vitli u petak je imao operaciju zbog povrede ruku, koje su uzrokovane eksplozijom šok granata koje je ispalila policija, iako je bilo lako prepoznati da je novinar, zbog fotoaparata koje je nosio. Karin Pjer imala je prelom ključne kosti“, navode Reporteri bez granica (RSF), koji su u petak osudili ovaj napad i dali podršku povređenim fotoreporterima.

"Osuđujemo nasilje nad novinarima koji prate demonstracije i dajemo punu podršku fotografu Janu Šmit Vitliju", navela je šefica kancelarije Reportera bez granica za EU i Balkan Polin Ades-Mevel.

Ona je osudila nasilje i navela da je "praćenje demonstracija ili javnog događaja u Francuskoj danas rizična aktivnost za novinare i fotoreportere“.

„Novinarsko obeležje na ruci ili medijska oprema više nisu dovoljni da ih zaštite od policije", navodi Ades-Mevel.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi