Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Unapređenje odnosa medija prema GLBT populaciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 07. 2010.

Unapređenje odnosa medija prema GLBT populaciji


Gej lezbejski info centar (GLIC) je danas započeo realizaciju projekta „Unapređenje odnosa medija prema GLBT populaciji“ sastankom u Udruženju novinara Srbije. Na sastanku su prisustvovali predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović, predsednik Izvršnog odbora UNS-a Petar Jeremić i predsednik GLIC-a Predrag M. Azdejković.

Na sastanku je bilo reči o odnosu medija u Srbiji prema GLBT temama i zaključeno je da se taj odnos prethodnih godina poboljšao, pre svega u štampanim medijima. Istaknuta je važnost Kodeksa novinara Srbije koji upozorava da širenje govora mržnje i diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije nije u skladu sa novinarskim pozivom, kao i uloga medija u osnaživanju u osnaživanju GLBT populacije i smanjenja predrasuda prema njoj.

Gej lezbejski info centar uređuje GayEcho Web Portal i planira pokretanje gej magazina i radio emisije, kao i rad na edukaciji medijskih radnika o GLBT temama. U narednom periodu GLIC će imati sastanke sa predstavnicima medijskih udruženja, novinarskih agencija i redakcija štampanih i elektronskih medija sa ciljem unapređenja saradnje i izveštavanja o GLBT temama u Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi