Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Pomozite Subotičkim novinama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

07. 07. 2010.

Pomozite Subotičkim novinama

Otvoreno pismo gradonačelniku Saši Vučiniću


Poštovani gospodine gradonačelniče,

Subotičke novine dele sudbinu najvećeg dela lokalne medijske scene u Srbiji. Ukratko, posluju veoma teško.

Novinari neredovno primaju plate, mnogi od njih ophrvani su ozbiljnim privatnim dugovima. Udruženje novinara Srbije (UNS) prati situaciju u Subotičkim novinama i čini što može da svojim kolegama olakša položaj.

Subotičke novine, međutim, nisu samo zbir nagomilanih finansijskih problema. Nisu samo žrtva jedne od hiljada katastrofalnih privatizacija u Srbiji. Podsećam Vas da ožiljci te privatizacije, koju svi pamtimo, još uvek nisu finansijski zaceljeni.

Subotičke novine su, uz Gradsku kuću i neke znamenite ljude, jedan od zaštitnih znakova našeg grada. Živo svedočanstvo potrebe Subotičana da od XIX veka do danas neguju potrebu i naviku da čitaju svoje novine i prate dešavanja u svojoj zajednici.

Zato Vas molim da založite autoritet prvog čoveka grada, kako bi lokalna samouprava pomogla Subotičkim novinama u ovim, možda najkritičnijim trenucima od osnivanja lista.

Predlažem Vam da, uz posredovanje UNS-a, hitno razgovarate sa poslovodstvom preduzeća „Vojvodina info“, u čijem sastavu posluju Subotičke novine. U protivnom, bojim se da petak uskoro možda više neće biti tako poseban dan među čitaocima novina u Subotici.

Srdačno,
Branko Žujović
potpredsednik UNS-a

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi