Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Ulica Ćuruviji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

24. 06. 2010.

Ulica Ćuruviji


Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova Skupštine grada Beograda obavestila je Udruženje novinara Srbije da je saglasna sa inicijativom da se jedna od ulica u Beogradu nazove po novinaru Slavku Ćuruviji.

Prema rečima predsednika komisije Slobodana Stanimirovića, predlog UNS-a je uvršten u Rezervni fond ulica i iskoristiće se kada se za to steknu odgovarajući uslovi.

U pismu koje je UNS 11. marta uputio Skupštini grada Beograda navodi se da se 11. aprila navršava 11 godina otkako je Slavko ubijen.

"Ako demokratska vlast čitavu deceniju posle petog oktobra nije u stanju da pronađe njegove ubice niti da otkrije imena nalogodavaca, smatramo da bi Skupština grada Beograda, u godini obeležavanja desete godišnjice petog oktobra, morala da oda počast žrtvi koju je Slavko 11. aprila 1999. godine položio u ime demokratije i slobodnog novinarstva.

Izgubio je život zbog toga što, kao izdavač Dnevnog telegrafa i Evropljanina, nije prihvatao cenzuru vlasti niti gušenje slobode medija koje je vlast nametala u poslednjim godinama režima Slobodana Miloševića. Ubistvo su možda izvršili pripadnici mafije, ali nalog je po svemu sudeći došao sa vrha državne vlasti", - stoji u pismu UNS-a, koje je potpisala predsednica tog udruženja Ljiljana Smajlović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi