Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Odloženo suđenju napadaču na novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 05. 2010.

Odloženo suđenju napadaču na novinara


U Osnovnom sudu u Loznici
odloženo je suđenje napadaču na dopisnika Večernjih novosti Vladimira Mitrića, zato što se svedoci nisu odazvali pozivu.

Da podsetimo, Mitrić je napadnut 12. septembra 2005. godine oko 21.30 u ulazu zgrade u kojoj je živeo. Za napad se tereti bivši policajac OUP Novi Beograd Lj.T. Pretpostavlja se da je napadač koristio bejzbol palicu kada je Mitriću naneo 20 udaraca po telu i polomio mu ruku kojom je pokušao da zaštiti glavu.

Tek nakon godinu dana tužilaštvo u Loznici podiglo je optužnicu protiv napadača.

Predsednik Izvršnog odbora UNS-a Petar Jeremić i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović došli su u Loznicu da bi prisustvovali suđenju koje nema pravosnažni epilog ni pet godina od brutalnog napada.

U poslednje četiri godine kolega Mitrić živi sa svakodnevnom policijskom zaštitom.

UNS je svojevremeno oštro reagovao na saznanje da je vest o napadu na kolegu Mitrića opštinski tužilac prokomentarisao rečima „Što nije poginuo“.
Zbog izuzimanja tužioca u Loznici postupak je nastavilo da vodi tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, ali se sud iz tog mesta proglasio nenadležnim za donošenjem presude i vratio postupak sudu u Loznici.

Opštinski sud u Loznici doneo je prvostepenu presudu kojom je bivši policajac OUP Novi Beograd Lj. T. osuđen na šest meseci zatvora, ali je Okružni sud tu presudu ukinuo i vratio nižem sudu na ponovni postupak.





Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi