Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Osnovan sindikat u „Los Anđeles tajmsu“ posle 136 godina, izdavač na neplaćenom odsustvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

22. 01. 2018.

Izvor: Sydney Ember/ UNS

Osnovan sindikat u „Los Anđeles tajmsu“ posle 136 godina, izdavač na neplaćenom odsustvu

Novinari „Los Anđeles tajmsa“ izglasali su u januaru da se, uprkos protivljenju rukovodstva, u ovom listu formira sindikat.

Nedugo nakon što su objavljeni rezulatati glasanja, Tajmsova matična kompanija je saopštila da će novi izdavač Ros Levinson uzeti neplaćeno odsustvo dok advokatska firma istražuje navode o njegovom grubom ponašanju dok radio u drugim kompanijama.

Rezultati glasanja redakcije su pokazali da je od 292 zaposlenih koji su glasali, 248 bilo za to da se pridruže sindikatu „Njuz Gild“ koji predstavlja 25 000 novinara i medijskih radnika širom Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Za formiranje sindikata neophodna je prosta većina glasova zaposlenih.

Na izborima koji su održani u sedištu „Tajmsa“ u centru Los Anđelesa i u njegovim kancelarijama u okrugu „Orandž“, novinari su prvi put u 136 godina dugoj tradiciji lista glasali o sindikalnom organizovanju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi