Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zbog čega je Sejdinović napustio Radnu grupu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

12. 01. 2018.

Izvor: UNS

Zbog čega je Sejdinović napustio Radnu grupu?

Gostujući juče na TV N1 predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je da se on, odnosno Koalicija čiji je on bio predstavnik, iz Radne grupe za izradu Medijske strategije povukao jer su pre toga iz nje izašli Udruženje novinara Srbije (UNS) i Asocijacija medija.

„Smatrali smo da je posle povlačenja dva velika udruženja, kao što su UNS i Asocijacija medija, sama radna grupa obesmišljena i da postoji još čitav niz drugih proceduralnih problema zbog kojih je nemoguć rad“, objasnio je juče Sejdinović razloge napuštanja Radne grupe.

Državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović rekao je da Sejdinović u obrazloženju odluke o napuštanju Radne grupe nije to naveo kao razlog, već „metodologiju rada“.

„Ja bih ga podsetio da je u obrazloženju napuštanja Grupe Nedim naveo da je to zbog metodologije rada Radne grupe. Šta god to značilo. Moram priznati da ničim nisam imao utisak da je on u tom radu sputan, da je on bilo čime ometan, da bilo šta nije u redu. Onda je on izašao sa tim obrazloženjem da je zbog metodologije rada, koja je prvog dana, u julu, kada je formirana Radna grupa, dogovorena. On je bio upoznat sa metodologijom. A zašto je čekao ceo septembar i pola oktobra da bi imao primedbu na metodologiju?“, upitao je Gajović.

Sejdinović je ponovio da je suština da se „Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, LP i AOM) povukla pre svega zbog povlačenja dva velika reprezentativna medijska udruženja i da je to osnovni razlog“.

On je dodao da su predstavnici ove Koalicije prepoznali opasnost da će biti korišćeni „kao alibi za neka rešenja koja država hoće da uvrsti u medijsku strategiju“, i da nisu hteli „da budu prinuđeni da potpisuju neke dokumente, u kojima se nalaze rešenja protiv kojih se oštro bore“.  

Podsetimo, u saopštenju ove Koalicije od 20. oktobra, međutim, stoji da Sejdinović napušta radnu grupu „zbog uverenja da je njen rad u ovom formatu i u datim okolnostima u potpunosti obesmišljen i da je jedini izlaz iz date situacije formiranje nove radne grupe sastavljene od osoba od profesionalnog i moralnog integriteta – medijskih stručnjaka i predstavnika relevantnih novinarskih i medijskih udruženja, kao i udruženja civilnog društva kao zastupnika interesa građana u ovom procesu“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi