Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  „Dosta je bilo“ pokreće novine, urednik Bečejić tvrdi da neće biti stranački bilten
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 12. 2017.

Izvor: UNS

„Dosta je bilo“ pokreće novine, urednik Bečejić tvrdi da neće biti stranački bilten

Prvi broj nedeljnika „Beogradski glas“ naći će se sutra na kioscima, rekao je UNS – u glavni i odgovorni urednik ovog lista i nekadašnji zamenik glavnog i odgovornog urednika nedeljnika „Ekspres“ Milan Bečejić.

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) objavljeno je da je list registrovan 11. decembra, a da je izdavač privredno društvo s ograničenom odgovornošću „Restart klub“ d.o.o koje je u stopostotnom vlasništvu „Udruženja ’Dosta je bilo – Restart’“.

„Ovo je tipični informativno – politički nedeljnik. Bavićemo se temama od najšireg interesa za građane, ali je težište na beogradskim temama, kao i temama koju su globalno zanimljive. List će biti otvoren za građane koji smatraju da nemaju dovoljno prostora da se ispolje, ali takođe i za političke partije, njihove ideje i stavove“, rekao je UNS – u Bečejić i dadao da „može da garantuje da će novine biti nezavisne, iako je ova reč danas dosta kompromitovana“.

Bečejić je za UNS rekao da je pokret „Dosta je bilo“ podržao njegov projekat osnivačkim kapitalom, ali da se neće mešati u uređivačku koncepciju.

„Novine nisu u vlasništvu nijedne partije, niti će ovo biti stranački bilten“, kaže Bečejić.

U uvodniku „Beogradskog glasa“ u koji je UNS imao uvid navodi se da su „novine zamišljene kao otvorene svim političkim opcijama, kao prilika da oni koji su gladni javnog prostora imaju gde da iskažu svoje političke ideje, programe i stavove, ali i onima koji bi na jednom ovakvom poligionu želeli da argumentovano i civilizovano pokažu da su njihovi politički pogledi ispravniji“.

Komentari (7)

ostavi komentar
čet

21.12.

2017.

Слободан Ћук [neregistrovani] u 09:09

А ПРЕЗИМЕ...?

Господине Горане требало је да напишете и презиме, да би неком другом пребацивали анонимност и страначко опредељење, овако сте и ви само један од Горана, а знам их много из различитих професија и мишљења. Овако ваш коментар не иде даље од пословице: "Жив ми Тодор, да се чује говор".

Odgovori
sre

20.12.

2017.

Predrag [neregistrovani] u 22:23

STRAŠNO!

Ma hajde Gorane ne budi Radule! :)

Odgovori
sre

20.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 20:04

Re: NAVIJAČKI

Daska sam indiferentan prema toj stranci, nisam navijač znači - što ne bih rekao za Vas, neanonimni Gorane. Meni je čudno ili, ako hoćete, strašno i Nerezinskih ako sajt UNS reklamira buduće izlaženje stranačkog glasila namenjenom beogradskom življu i to pred lokalne izbore. Sve je jasno. Zbog toga mi ne prija odluka urednika ovog portala. Isto bih reogovao da je u pitanju bilo koja politpartija, parlamentarna ili neka iz zapečka.

Odgovori
sre

20.12.

2017.

Aleksandar [neregistrovani] u 19:42

Podrška proboju medijske blokade

Svaka cast, zajedno sa otvaranjem televizije, kao da ste prihvatili moj predlog od pre par meseci, na neki blog post, koji je napisala Tatjana Macura.

Odgovori
sre

20.12.

2017.

Biografija [neregistrovani] u 18:17

Demokratija

Bečejić je mnogo pre "Ekspresa" bio npr. glavni urednik "Demokratije", u čijoj su redakciji bili Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica, Kosta Čavoški...

Odgovori
sre

20.12.

2017.

Goran [neregistrovani] u 15:06

Re:

Gospodine anonimni, morali biste biti diskretniji u svojoj nenaklonosti DJB, jer za vas je već i samo objavljivanje da se pokreće takav list skandalozno. U čemu je problem? Da li biste bili zadovoljni kad niko ne bi preneo tu informaciju?

Odgovori
uto

19.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 22:37

STRAŠNO!

Ljudi, u šta se to pretvara portal našeg udruženja?! U propagatora novog izdanja političke stranke, koji će se baviti Beogradom i Beograđanima objektivno i to još pod izbore. Jednom davno je postavljeno pitanje: jesmo li mi svi volovi? Nismo. Dobro smo razumeli. I DJB koji će tu novinu izdavati dok treba i naš portal što reklamira. STRAŠNO.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi