Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Trg u Jagodini dobio ime po novinaru Milanu Pantiću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

26. 04. 2010.

Trg u Jagodini dobio ime po novinaru Milanu Pantiću


Odbornici Skupštine grada Jagodina odlučili su da trg u naselju gde je živeo novinar Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ponese njegovo ime.

U obrazloženju odluke stoji da je Skupština grada prihvatila inicijativu Udruženja novinara Srbije da se jednoj ulici u Jagodini da ime po Milanu Pantiću, jer se ove godine obeležava decenija od petooktobarskih pormena i devetogodišnjica od ubistva Milana Pantića.

-U slavu Milana Pantića i naše večne zahvalnosti njemu, dajemo po njemu naziv ovom delu Jagodine, rekao je predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

Pantić je ubijen u ulazu svoje zgrade 11. juna 2001. godine, a trg se nalazi u neposrednoj blizini zgrade i stana gde je živeo. Policija je u okviru istrage ubistva novinara Milana Pantića saslušala više od 2.000 lica, ali do sada nisu otkriveni motivi, naručioci i izvršioci ubistva. Bivši generalni inspektor policije Vladimir Božović pre četiri godine najavio je istragu o istrazi ubistva Milana Pantića ali je nepoznato da li je istraga uopšte vođena.

G.J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi