Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Za turiste postavljena tabla sa QR kodom na zgradu UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

13. 10. 2017.

Izvor: UNS

Za turiste postavljena tabla sa QR kodom na zgradu UNS-a

Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda u okviru projekta „Obeležavanje spomenika kulture QR kodom“, postavio je juče na našu zgradu u Resavskoj 28 tablu sa natpisom „Dom Udruženja novinara Srbije“ na srpskom i engleskom jeziku.

Očitavanjem QR koda na telefonu pristupa se tekstu na Vikipediji. Tekst je pripremio Zavod za zaštitu spomenika kulture i sadrži informacije o samom kulturnom dobru i lokaciji sa fotografijama.

Zgrada je izgrađena 1935. godine kada je Dobrica Kuzmić bio predsednik UNS-a. U Kuzmićevom mandatu je najviše učinjeno na jačanju solidarnosti, unapređenju rada i omogućavanju ekonomske nezavisnosti Udruženja. U njegovu čast 2004. godine osnovan je i UNS-ov potporni fond za pomoć novinarima - "Fond Dobrica Kuzmić".

Zavod za zaštitu spomenika kulture ovaj projekat sprovodi od 2015. godine zajedno sa Fakultetom organizacionih nauka i Vikimedijom Srbija.

UNS je od 2000. godine izložen raznovrsnim pritiscima i sudskim sporovima, ali je uspeo da sačuva i obnovi svoju imovinu. Spor NUNS-a protiv UNS-a za zgradu u Resavskoj 28, po reviziji, na odlučivanju je u Vrhovnom kasacionom sudu u Beogradu. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi