Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Slobodan Orlić umesto Ivana Cvejića vodi Ekspres
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

19. 09. 2017.

Autor: D. Bjelica Izvor: UNS

Slobodan Orlić umesto Ivana Cvejića vodi Ekspres

Nekadašnji novinar i političar Slobodan Orlić novi je direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika Ekspres.

UNS je objavio da je početkom septembra mesto direktora i glavnog urednika Ekspresa napustio Ivan Cvejić i da redakcija ne zna ko će ga naslediti.

Sada je to jasno, jer je Orlićevo ime objavljeno u impresumu novog broja ovog nedeljnika.

Zanimljivo je da su se ovog puta na upravljačko-novinarskoj funkciji zamenili Cvejić i Orlić, a da se 2005. godine rokada desila na političkom nivou.

Tada je Cvejić došao na Orlićevo mesto direktora Direkcije za informisanje kao imenovani od strane Saveta ministara državne zajednice Srbije i Crne Gore.  

„Ivan i ja smo baš to komentarisali. Neke stvari se u životu nameste. On je tada bio u kabinetu kod Marovića (predsednika SCG prim.aut.)“, rekao je UNS-u Orlić.

„Tolika je vremenska razdaljina da teško i da smo hteli da nešto nameštamo da bismo mogli“, dodao je.

Na pitanje da li je funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića na čijem se vebsajtu nalazi njegova biografija i podatak da je šef Centralnog izbornog štaba Orlić kaže da odavno nije u politici.

„Nisam nikad bio funkcioner, ni član Ljajićeve stranke. Mesto koje sam imao nije funkcija u stranci. U tom trenutku sam pomagao Rasimu u kampanji imajući u vidu moje iskustvo iz medija i politike“, kaže Orlić.



Orlić nam je potvrdio da se osim na direktorskom mestu Ekspresa, nalazi i na poziciji direktora firme Right d.o.o. Gorana Veselinovića, vlasnika nedeljnika Ekspres.

Orlić je bio novinar, autor i voditelj BK televizije, a prethodno se novinarstvom bavio na Studiju B i Sportskom žurnalu, piše u njegovoj biografiji. Političku karijeru započeo je 1997. godine. Na mesto predsednika Socijaldemokratije izabran je oktobra 2001.

„Sa krajem mog angažovanja u Socijaldemokratiji nisam bio ni u jednoj partiji“, kaže nam Orlić.

Orlićev prethodnik, Ivan Cvejić, koji je pre Ekspresa bio dugogodišnji glavni urednik novinske agencije Beta, rekao nam je da nema novi posao. 



Na pitanje da li ima ponuda i ostaje li u novinarstvu Cvejić je odgovorio da ima u vidu određene poslove, da neki podrazumevaju ostanak u medijskom sektoru, dok drugi nemaju veze sa novinarstvom i medijima.

"Ima nekoliko ponuda, razmišljanja, bolje reći imam u vidu novi angažman, za sada još razmišljam", rekao nam je Cvejić.

Portparol Ljajićeve stranke ne zna članove GO

Portparol Socijaldemokratske partije Srbije Ivan Bauer nije znao da nam kaže ima li Slobodan Orlić funkciju u ovoj stranci.

"Ne bih znao da li je i dalje. Ne znam da li je član. Ne viđam ga na stranačkim skupovima", odgovorio je Bauer. "Da li je neko član Glavnog odbora to ne znam. Ne znam ni sve članove stranke. Zovite u ponedeljak stranku", rekao nam je Bauer u subotu kad smo ga pozvali.

Na opasku da bi trebalo da zna da li je Orlić stranački funkcioner jer je poznata ličnost i da su bivše kolege Bauer nam je objasnio "moje je da iznosim stavove stranke, a ne da znam ko su svi članovi stranke i Glavnog odbora koji ima dosta članova".



Komentari (1)

ostavi komentar
sre

20.09.

2017.

Vlada [neregistrovani] u 18:21

opaska

Je li ovo neki saljiv tekst?!
Kakva je to profesionalna gromada i stručni kapacitet koji je na dva mesta direktor + glavni urednik?!
Ili je sve to zapravo nebitno jednom medijskom tajkunu kao sto je Goran Veselinović?
Cestitke za dobar, mudar i slojevito provokativan tekst.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi