Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Bojana Andrić najavljuje “Trezor” u istom terminu na RTS 2
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 09. 2017.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Bojana Andrić najavljuje “Trezor” u istom terminu na RTS 2

„Trezor“ se od ponedeljka, 25. septembra, vraća na javni servis, rekla je Udruženju novinara Srbije autorka i urednica ove emisije Bojana Andrić. “Dobili smo informaciju iz unutrašnje organizacije da će ‘Trezor’ u okviru nove, jesenje šeme RTS-a, ponovo biti vraćen u program“, kaže Andrić i najavljuje emisiju u starom terminu, odnosno svakog radnog dana od 13 sati i reprizno, posle ponoći, na RTS 2.

Iz službe za odnose s javnošću RTS-a potvrdili su UNS-u da će "Trezor" početi sa emitovanjem u istom terminu i da se koncept emisije neće menjati.

Na društvenim mrežama je u junu ove godine objava o ukidanju emisije potpisana sa „Bojana Andrić urednik i autor ‘Trezora’" kritički dočekana od dela javnosti. U kratkoj poruci pisalo je da „u novoj programskoj šemi Televizije Srbije ‘Trezor’ više ne postoji“ i da će poslednja emisija biti emitovana 16. juna.

U međuvremenu je na sajtu peticije24.com grupa građana pokrenula peticiju „Protiv ukidanja emisije ’Trezor’“ koju je do danas potpisalo više od 1500 ljudi.

Bojana Andrić je tada UNS-u potvrdila da „Trezor“ prestaje sa emitovanjem na Drugom programu Radio-televizije Srbije i da je uznemirena i šokirana odlukom menadžmenta RTS-a o ukidanju emisije.

U kasnijem saopštenju RTS je naveo da je reč o letnjoj programskoj šemi, da će autorske emisije ponovo biti emitovane na jesen, a neke i sa novim konceptom i redizajnom.

Bojana Andrić je u penziji od 2005. godine, ali je nastavila da sa entuzijazmom radi, snima i priređuje arhivsku medijsku građu, organizuje izložbe posvećene medijima... Iza nje je četrdesetogodišnja profesionalna karijera urednice i dramaturga televizijskih emisija.

Autorski projekat „Trezor“ emituje se na RTS-u 15 godina, sadrži arhivski program zaokružen po tematskim celinama.

Pre godinu dana otvoren je i Youtube kanal emisije „Trezor“.

Komentari (2)

ostavi komentar
sub

09.02.

2019.

Mladen Kuzman [neregistrovani] u 20:18

Rakovica

Poštovani,
kolekcionar sam starih fotografija i snimaka Rakovice.
Dobio sam informaciju da je u nekoj od emisija "Trezor" gostovao neko i da su puštani neki stari snimci Rakovice.
Na žalost, ništa konkretnije ne znam, pa bih vas zamolio , ako je ikako moguće, da mi prosledite e-mail adresu Bojane Andrić.

Unapred hvala
Mladen Kuzman
babeuovsky@gmail.com


Pozz

Odgovori
pet

15.09.

2017.

Milica Stojković [neregistrovani] u 18:56

RTS TREZOR

Sjajno!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi