Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  UNS-ova “Zora” turskom autoru za film „First Person Singular“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

20. 06. 2017.

Izvor: UNS

UNS-ova “Zora” turskom autoru za film „First Person Singular“

Nagrada "Zora" koju Udruženje novinara Srbije (UNS) za posebna dostignuća u TV novinarstvu dodeljuje na Internacionalnom festivalu lokalnih TV stanica (IFOLT) "Zlatni prosjak" (Golden Beggar, Zlatý žobrák) u Košicama u Slovačkoj, ove godine pripala je reditelju iz Turske Mehmetu Gulkanatu, za film „First Person Singular“.

Nagradu je Gulkanatu uručio docent na Filozofskom fakultetu u Novim Sadu na Odseku za medijske studije i član UNS-a Vladimir Barović.

Članovi žirija ovogodišnjeg festivala bili su: Darko Ković (Srbija), Marsel Dekanovski (Češka), Rodžer Vorod (Švajcarska), Karin Ragulova (Slovačka), Elena Romanato (Italija), Džejms Saterlend Smit (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Dumitrana Ovidiu (Rumunija).

Festival „Zlatni prosjak“ je jedan od najvažnijih događaja u Slovačkoj koji okuplja predstavnike medija, podržava audiovizualnu produkciju i kulturu u Evropi, ali i izvan njenih granica.

U okviru festivala organizovane su i panel diskusija na temu „Terorizam, rat i druge krizne sitauacije koje prestavljaju pretnju novinarstvu“ kao i „Izbegličko-migrantske krize u očima medija“.

Festival je trajao od 7. do 10. juna.

 

foto: Stela Jovanović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi