Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Zbog „medijske presije“ Skupština Sjenice donela poseban Zaključak
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

14. 06. 2017.

Autor: K. Kovač Izvor: UNS

Zbog „medijske presije“ Skupština Sjenice donela poseban Zaključak

Skupština opštine Sjenica donela je 19. maja Zaključak u kojem ocenjuje da „pojedina sredstva informisanja koja izveštavaju o dešavanjima na području opštine Sjenica imaju za cilj da destabilizuju političke i sveukupne prilike na području opštine i time rade protiv interesa građana ove opštine“.

U Zaključku koji je pre dva dana dostavljen UNS-u, Skupština opštine poziva sva sredstva informisanja na poštovanje principa objektivnog informisanja javnosti i saradnju sa institucijama lokalne samouprave, u interesu javnosti.

„Skupština opštine Sjenica smatra da je svaki senzacionalizam u informisanju protivan javnom interesu i osuđuje sve medijske priloge u kojima se opština Sjenica i njeni građani označavaju u negativnom konktekstu“, navodi se u Zaključku.

Predsednik Skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin kaže za UNS da je Skupština donela ovakav Zaključak jer je „u prošlosti bilo senzacionalističkog izveštavanja kako na lokalnim, tako i na regionalnim i nacionalnim medijima o opštini Sjenica i njenim građanima“.

„Kontinuirano traje medijska presija. Ne postoji konkretan medijski izveštaj zbog kojeg je donet ovaj Zaključak. Bilo je pritisaka na lokalno rukovodstvo, kao i senzacionalističkog izveštavanja o građanima Sjenice i njihovom životu. Taman posla da neko želi da ospori javnosti informacije. I sam sam se bavio novinarstvom dugo godina i uvek smo otvoreni za saradnju sa medijima, ali smatramo da se senzacionalističkim iztveštavanjem kvare dobri međuljudski i međunacionalni odnosi koji postoje u ovoj Opštini. To utiče i na ekonomski razvoj opštine, na turizam koji je u razvoju“, kaže Fijuljanin i dodaje da je Zaključak apel medijima i poziv na saradnju u interesu javnosti.

„Želimo da mediji izveštavaju objektivno, bez predrasuda i da se afirmišu pozitivne stvari i pozitivne međuljudski odnosi koji postoje u Sjenici“, rekao je Fijuljanin UNS-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi