Naslovna  |  Aktuelno  |  UNS vesti  |  Inicijativa UNS-a da ulica u Jagodini dobije ime Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

UNS vesti

15. 03. 2010.

Inicijativa UNS-a da ulica u Jagodini dobije ime Milana Pantića


Skupština grada Jagodine
Gospodin Ratko Stevanović, predsednik


Poštovani gospodine Stevanoviću,

Molimo Vas da Skupština grada Jagodine pokrene postupak da se jednoj jagodinskoj ulici da ime našeg ubijenog kolege Milana Pantića.

Jedanaestog juna ove godine navršava se devet godina otkako je Milan ubijen u ulazu zgrade u kojoj je stanovao. Ubice nikada nisu pronađene i privedene pravdi.

Milan Pantić je jedan od simbola nezavisnog novinarstva u Srbiji. Izgubio je život zbog toga što je kao novinar u lokalnoj sredini pisao o onome o čemu se do tada nije pisalo. Njegova smrt je tragačinija, tim pre što se desila posle demokratskih promena, u vremenima za koja su nam obećavali da više neće ličiti na stara, i da se ubistva novinara više neće događati.

Ako demokratska vlast ni čitavih devet godina nakon Milanovog ubistva nije u stanju da pronđe njegove ubice niti da otkrije imena nalogodavaca, smatramo da bi Skupština grada Jagodine, u godini obeležavanja desete godišnjice petog oktobra, morala da oda počast žrtvi koju je Milan 11. juna 2001. godine položio u ime demokratije i slobodnog novinarstva.

Bili bismo Vam veoma zahvalni ako biste odluku tome da jedna jagodinska ulica dobije ime našeg kolege Milana Pantića doneli do devete godišnjice njegovog ubistva.


Udruženje novinara Srbije

Ljiljana Smajlović, predsednica



Tekst inicijative UNS-a  da jedna ulica u Beogradu dobije ime Slavka Ćuruvije možete pročitati na http://www.uns.org.rs/sr-Latn-CS/content/uns-info/7185/inicijativa-unsa-da-ulica-u-beogradu-dobije-ime-slavka-%C4%87uruvije.xhtm

Poziv na 17 sednicu Uprave UNS-a možete pročitati OVDE

Odluke i zaključke sa 17. sednice Uprave UNS-a možete pročitati OVDE


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi